Αυτούς τους Έλληνες πρέπει να τους ΚΑΜΑΡΩΣΕΙ η Ευρώπη-Φιλοξενούν 13μελή οικογένεια προσφύγων!

"Μέχρι χθες ζούσαμε στην κόλαση. Σήμερα είμαστε στον παράδεισο" λένε οι Σύροι

Αυτούς τους Έλληνες πρέπει να τους ΚΑΜΑΡΩΣΕΙ η Ευρώπη-Φιλοξενούν 13μελή οικογένεια προσφύγων!

Συγκινεί ένα ζευγάρι συνταξιούχων στο Πευκόδασος του Κιλκίς που ευαισθητοποιημένοι με το δράμα των προσφύγων, αποφάσισαν να φιλοξενήσουν μια 13μελή οικογένεια στο σπίτι τους!

«Μέχρι χθες ζούσαμε στην κόλαση (εννοούν την Ειδομένη) ενώ τώρα βρισκόμαστε στον παράδεισο. Ο κύριος Αλέκος και η σύζυγος του κυρία Δέσποινα είναι δύο άγγελοι. Ένα ευχαριστώ δεν φτάνει για όλα όσα αισθανόμαστε» λένε από την μεριά τους οι πρόσφυγες.

«Ήταν 17 άτομα στην εν λόγω οικογένεια. Και τα τέσσερα άτομα πήγαν στην αδερφή μου. Σε εμάς έμειναν τα 13. Προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε. Τα παιδάκια ζεστάθηκαν και έφυγαν από τις λάσπες. Το κάναμε για την ψυχή μας, γιατί είμαστε άνθρωποι και δεν μπορούμε να το αντέξουμε αυτό» δήλωσε ο κύριος Αλέκος που παίρνει περίπου 1.100 ευρώ σύνταξη.

Με τα λίγα λεφτά, η οικογένεια αυτή των Ελλήνων αποφάσισε να πάρει στο σπιτικό της τους πρόσφυγες. Οι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι που βρήκαν πάλι το χαμόγελό τους, έπλυναν τα ρούχα τους, έκαναν μπάνιο κοιμήθηκαν κάπου ζεστά και έφαγαν.

Μεταξύ των προσφύγων που φιλοξενούνται, είναι και ένας γιατρός από τη Συρία, ο οποίος μίλησε με συγκινητικά λόγια για το ζευγάρι των Ελλήνων. «Μας λένε "πάρτε" και δεν μας ζητούν τίποτα. Οι Έλληνες έχουν κάτι το θεϊκό μέσα τους. Είμαι στην Ελλάδα εδώ και 24 ημέρες και έχω δει πολλούς Έλληνες αγγέλους που μας έχουν βοηθήσει».

Τα παιδιά που μέχρι πρότινος ήταν μέσα στις λάσπες σε μια σκηνή με ανθυγιεινές συνθήκες, σήμερα κυλιούνται σε ζεστά χαλιά, παίζουν και χαμογελούν.

Αυτό το ζευγάρι αξίζει τα συγχαρητήρια όλων μας και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση!

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top