ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ πρόσφυγας δεν πέρασε από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, το τελευταίο 24ωρο!

Ξύλο για ένα κομμάτι ψωμί και η βροχή που κάνει πιο δύσκολη την ζωή τους

​Κλειστή παραμένει από χθες το πρωί η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ ενώ στον καταυλισμό στην Ειδομένη, υπολογίζεται ότι βρίσκονται συγκεντρωμένοι περίπου 13.000 άνθρωποι.

Στο μεταξύ, επικαλούμενη λόγους κυκλοφοριακής συμφόρησης στο σημείο, η αστυνομία επιτρέπει τη στάθμευση των αυτοκινήτων των δημοσιογράφων και των επισκεπτών, ένα χιλιόμετρο μακρύτερα από τον καταυλισμό.

Εκεί όπου το μαρτύριο των προσφύγων στις λάσπες και τα σκουπίδια βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η βροχή που έπεφτε όλη νύχτα στην περιοχή, έγινε ο μεγαλύτερος εχθρός για μικρούς και μεγάλους, που προσπαθούσαν να προστατευτούν με αδιάβροχα οι πιο τυχεροί και κούτες οι πιο άτυχοι!

Όπως έγινε γνωστό, στο νοσοκομείο του Κιλκίς μεταφέρονται τα προσφυγόπουλα που αρρωσταίνουν λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στην περιοχή της Ειδομένης.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, Βασίλης Τριανταφυλλίδης ο νομός Κιλκίς φιλοξενεί πλέον πάνω από 20.000 πρόσφυγες οι οποίοι ωστόσο χρησιμοποιούν στο σύνολό τους τις δομές υγείας του νομού, δηλαδή το νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου και το νοσοκομείο Ηγουμένιτσας.

Πρόσθεσε ότι το 90% των περιστατικών αφορά παιδιά που έχουν προσβληθεί από λοιμώξεις του αναπνευστικού, από ιώσεις και από γαστρεντερίτιδες.

Συνολικά όπως είπε το τελευταίο τρίμηνο προσήλθαν σε όλες τις ειδικότητες του νοσοκομείου γύρω στα 230 άτομα, 78 εκ των οποίων νοσηλεύθηκαν. Έκανε μάλιστα αναφορά στο πρόβλημα ��ε την διαμονή και των συνοδών των παιδιών που αυτή τη στιγμή μένουν δίπλα στα παιδιά τους στο νοσοκομείο, κάτι όμως που το επιβαρύνει δυσανάλογα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top