Στα ΑΔΥΤΑ του Κορυδαλλού-Οι κρατούμενοι ΠΟΣΤΑΡΟΥΝ στο Facebook ό,τι γίνεται πίσω από τα σίδερα

Βαρυποινίτες και τρομοκράτες διατηρούν προφίλ στα social media

Στα ΑΔΥΤΑ του Κορυδαλλού-Οι κρατούμενοι ΠΟΣΤΑΡΟΥΝ στο Facebook ό,τι γίνεται πίσω από τα σίδερα

​Τα social media πρωταγωνιστούν και στη… φυλακή! Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», πολλοί είναι οι κρατούμενοι οι οποίοι διατηρούν προφίλ στο Facebook ενώ στο Twitter υπάρχει ο λογαριασμός «kolastirio» που κατά καιρούς έχει ποστάρει σοκαριστικές φωτογραφίες μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχουν και καλές μέρες στη φυλακή… Στο «ημερολόγιο φυλακής» στο Facebook οι φυλακισμένοι ποζάρουν με αυτοσχέδια μαχαίρια, σφαίρες, κάλυκες και βιβλία αναρχίας, ενώ δεν λείπουν οι εικόνες καθημερινής ρουτίνας, όπως άρση βαρών, μπάσκετ, πριβέ «δείπνα» μέσα στα κελιά και ανάρτηση πανό στους διαδρόμους.

image.jpg
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, βαρυποινίτες αλλά και κατηγορούμενοι για τρομοκρατία έχουν ανεβάσει στο Facebook φωτογραφίες μέσα από την φυλακή, ενώ πολλοί από αυτούς έχουν αναπτύξει φιλικές σχέσεις μεταξύ τους.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός είναι ένας από τους κρατούμενους που διατηρούσε προφίλ στο Facebook, το οποίο υπάρχει ακόμη, ωστόσο δείχνει ανενεργό. Κατά καιρούς ανέβαζε φωτογραφίες μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού αλλά και κείμενα του.

Τον Ιανουάριο του 2015 άνδρες της Αντιτρομοκρατικής περικύκλωναν την εξοχική κατοικία στην Ανάβυσσο, όπου είχε βρει καταφύγιο ο επικηρυγμένος με 1 εκατ. ευρώ Ξηρός. Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών εντόπισε εκρηκτικά, ρουκετοβόλα, πιστόλια, αλλά το πιο σημαντικό εύρημα αποδείχθηκαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αφού αποκαλύφθηκε το σχέδιο απόδρασης «Γοργοπόταμος», αλλά και το προφίλ του Ξηρού στο Facebook.

image (1).jpg
Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα και στην φυλακή είναι μόδα οι selfies! Οι κρατούμενοι ποζάρουν μόνοι, οι όλοι μαζί… και ανεβάζουν τις φωτογραφίες στα social media, με τις περισσότερες από αυτές να παίρνουν και πολλά likes.

Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως οι κρατούμενοι διαθέτουν κινητά τηλέφωνα αλλά και σύνδεση με το ίντερνετ ενώ βρίσκονται μέσα στη φυλακή. Με απλά λόγια μπορούν να ενημερωθούν για τα πάντα αλλά και να επικοινωνήσουν με όποιον θέλουν χωρίς να ελέγχονται από πουθενά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top