ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ο καταυλισμός στην Ειδομένη-«Γλιτώσαμε από τις βόμβες και θα πεθάνουμε εδώ»

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ο καταυλισμός στην Ειδομένη-«Γλιτώσαμε από τις βόμβες και θα πεθάνουμε εδώ»

​Με αργό θάνατο παρομοιάζουν οι πρόσφυγες, τα κλειστά σύνορα της Ειδομένης. Δεν περιμέναμε με τίποτα - λένε- πως γλιτώσαμε από τις βόμβες για να γνωρίσουμε την απανθρωπιά στην Ευρώπη.

«Δεν είχαμε ιδέα για το πώς θα μας συμπεριφερθούν σε αυτό το μέρος που ονομάζεται Ευρώπη. Φύγαμε από το θάνατο για να έρθουμε αντιμέτωποι με άλλου είδους θάνατο» λέει ένας πρόσφυγας

Ένας ατελείωτος καταυλισμός… Ένα ολόκληρο χωριό 12.000 προσφύγων έχει στηθεί στην Ειδομένη.

Εχθές μόλις 100 ψυχές κατάφεραν να περάσουν απέναντι από την σιδερένια πύλη. Όλοι τώρα ξέρουν πώς ίσως δεν περάσουν ποτέ αυτό το φράχτη.

Στήνονται σε τεράστιες ουρές με τις ώρες για ένα σάντουιτς. Οι μερίδες φαγητού που μοιράζουν εθελοντές δεν φτάνουν. Τσακώνονται για το ποιος θα πάρει πρώτος γάλα για το παιδί του.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση επιδημιών στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, ένταση δημιουργήθηκε με έναν ιδιοκτήτη καντίνας που πουλά περισσότερα από 3000 σάντουιτς την ημέρα για 2 ευρώ το ένα, σύμφωνα με καταγγελίες.

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο αγκαθωτό τείχος της ντροπής. Υπήρχαν καταγγελίες προσφύγων ότι τους προσεγγίζουν Σκοπιανοί και τους ζητούν 500 ευρώ ανά οικογένεια, ώστε να περάσουν παράνομα τα σύνορα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top