Το STAR στην Ειδομένη:Πάνω από 10.000 πρόσφυγες περιμένουν για να φύγουν-ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

Το STAR στην Ειδομένη:Πάνω από 10.000 πρόσφυγες περιμένουν για να φύγουν-ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

​Η κάμερα του STAR έκανε μία... βόλτα στο χωριό της Ειδομένης, που εδώ και καιρό έχει γίνει το κέντρο του κόσμου για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι κάτοικοι μίλησαν στον δημοσιογράφο Γιώργο Σαραντάκο για τους ανθρώπους που βρίσκονται... εγκλωβισμένοι πίσω από τους φράχτες των συνόρων με τα Σκόπια και την προσπάθεια τους να βοηθήσουν, με όποιοι τρόπο μπορούν!

Μάλιστα οι μόνιμοι κάτοικοι της Ειδομένης, πριν από μερικούς μήνες έφταναν μόλις τους.... 124 και ξαφνικά ο... πληθυσμός της "εκτοξεύτηκε" μέχρι και τους 10.000!

Οι ιδιοκτήτες του μικρού παντοπωλείου που θα δείτε στο β��ντεο, μπορεί να μην είναι μαθημένοι σε τόσους πελάτες, όμως κάνουν ότι μπορούν για να εξυπηρετήσουν όλους αυτούς τους ανθρώπους, που δεν μιλούν τη γλώσσα τους....

«Είναι ευγενικοί , αλλά αυτό που δεν γνωρίζουμε τη γλώσσα, δεν ξέρουν οι πιο πολλοί αγγλικά, κάποιοι ξέρουνε, μπορούμε να συνεννοηθούμε και το μαγαζί είναι μικρό, για να εξυπηρετήσει τους κατοίκους του χωριού...» αναφέρει στην κάμερα του STAR η ιδιοκτήτρια του mini market, το οποίο εξυπηρετεί τις τελευταίες μέρες 500 άτομα την ημέρα!

Στα σύνορα, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι όλοι αυτοί οι άνθρωποι, πηγαίνει καθημερινά με την καντίνα του ο κύριος Σακαλλάκης, ιδιοκτήτης ενός μικρού καφενείου- ταβέρνας του χωριού, για να τους προμηθεύσει τα απαραίτητα.
Μετά από ατελείωτες μέρες αναμονής ίσως τα.... συρματοπλέγματα ανοίξουν για μερικούς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΘΛΙΕΣ συνθήκες στα κέντρα συγκέντρωσης των μεταναστών-Ορατή η ΑΠΕΙΛΗ μολυσματικών ασθενειών

Η απόλυτη εξαθλίωση στην Ειδομένη! Χιλιάδες παιδιά κοιμήθηκαν στις λάσπες- ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top