Μίνι καλοκαίρι μέσα στο καταχείμωνο-Ο υδράργυρος μια "ανάσα" από τους 30 βαθμούς Κελσίου

Έρχεται με τη ζέστη και αφρικανική σκόνη

Μίνι καλοκαίρι μέσα στο καταχείμωνο-Ο υδράργυρος μια "ανάσα" από τους 30 βαθμούς Κελσίου

Μία ανάσα από τους τριάντα βαθμούς Κελσίου βρίσκεται ο υδράργυρος σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Ο καιρός θυμίζει περισσότερο άνοιξη και όχι χειμώνα.

Οι επιστήμονες όμως προειδοποιούν ότι οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες είναι επικίνδυνες για πολλά καρποφόρα δέντρα και μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στην παραγωγή.

Αναλυτικά ο καιρός της Τετάρτη

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, περιμένουμε την Τετάρτη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 21 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 11 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 13 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τη μέγιστη στα βόρεια παράλια του νησιού να φτάνει τοπικά ακόμα και τους 28 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και από το απόγευμα σχεδόν θυελλώδεις.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι και μετά θα πυκνώσουν, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Ανοιξιάτικες θα είναι οι θερμοκρασίες σήμερα.
Ενδεικτικά:

Στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ ο υδράργυρος θα δείξει 27
ΛΕΩΝΙΔΕΙΟ 25
ΑΘΗΝΑ 24
ΛΑΜΙΑ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ 23
ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΛΑΡΙΣΑ 22
ΣΕΡΡΕΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 21


Η αφρικανική σκόνη θα φύγει την Παρασκευή με τη θερμοκρασία όμως να παραμένει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέσα Φλεβάρη και σκάει ο τζίτζικας! Ζέστη και σκόνη από την Αφρική

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top