ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ: Πρότειναν την κάθοδο με τα τρακτέρ στην Αθήνα - Απέχουν τα Τέμπη από τη σύσκεψη

Δείτε ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί- Πρώτη ανάρτηση: 12:06

ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ: Πρότειναν την κάθοδο με τα τρακτέρ στην Αθήνα - Απέχουν τα Τέμπη από τη σύσκεψη

​Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνέλευση των εκπροσώπων των αγροτικών μπλόκων στη Νίκαια, όπου ο Β. Μπούτας, όπως μετέδωσε το Mega, πρότεινε στους αγρότες να επιχειρήσουν τη… «μεγάλη απόβαση» στην Αθήνα με τα τρακτέρ την ερχόμενη Παρασκευή και να μείνουν στην πρωτεύουσα για δύο μέρες.

Στο κάλεσμα για συνεδρίαση του μπλόκου της Νίκαιας, ανταποκρίθηκαν μπλόκα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, όμως σε αυτή δε συμμετέχουν με απόφαση της γενικής συνέλευσης των μελών τους τα μπλόκα των Τεμπών και των Μικροθηβών, που άνοιξαν σήμερα στις 12:00 μετά από 24ωρο αποκλεισμό και θα ξανακλείσουν εκ νέου για άλλες 24 ώρες στις 18:00 το απόγευμα.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, σε συνεννόηση και με άλλα μπλόκα, αναμένεται να δώσουν στη δημοσιότητα κείμενο με συγκεκριμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις, τόσο για το ασφαλιστικό, όσο και για το φορολογικό και το κόστος παραγωγής.

Το κείμενο αυτό, θα απευθύνεται στον πρωθυπουργό και θα κοινοποιείται προς τον Πρόεδρο της Βουλής και τα άλλα κόμματα και όπως τονίζουν οι αγρότες αναμένουν μ��α κίνηση καλής θέλησης από τους αγρότες.

Επιμένουν ακόμα στη σύγκλιση διακομματικής επιτροπής, η οποία και θα ασχοληθεί με το αγροτικό ζήτημα με εκπροσώπηση των κομμάτων σε αυτή, στο ανώτατο επίπεδο.

Εκφράζουν τέλος τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι έχουν σταλεί, όπως λένε, «ονομαστικές προσκλήσεις σε αγρότες», ώστε να μετάσχουν στη συνεδρίαση της επιτροπής αυτής.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Προβλήματα υπάρχουν και σήμερα σε ολόκληρο το εθνικό δίκτυο της χώρας από τα μπλόκα των αγροτών.

Έτσι, από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 2:00 μετά το μεσημέρι, θα μείνει ανοικτή σήμερα η εθνική οδός Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου στην Αιτωλοακαρνανία, αφού οι αγρότες αποφάσισαν νέο πολύωρο αποκλεισμό του δρόμου, από τις 2:00 το μεσημέρι, μέχρι τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας.

Πολύωροι θα είναι επίσης οι αποκλεισμοί εθνικών οδών σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία.

Ειδικότερα, στην Αιτωλοακαρνανία, αγρότες θα αποκλείσουν την εθνική οδό Αμφιλοχίας - Λευκάδας, από τις 11:00 σήμερα το πρωί, έως τις 5:00 το απόγευμα, στο ύψος του κόμβου του Αγίου Νικολάου.

Επίσης, αγρότες της Ναυπακτίας, θα αποκλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιτέας, από τις 12:00 σήμερα το μεσημέρι, έως τις 3:00 μετά το μεσημέρι, στον κόμβο του Ξηροπήγαδου, στην περιμετρική της Ναυπάκτου.

Ακόμη, αγρότες από την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου, θα αποκλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, από τις 5:00 σήμερα το απόγευμα, έως και τις 8:00 το βράδυ, στην γέφυρα του ποταμού Ευήνου.

Στην Αχαΐα, αγρότες θα αποκλείσουν την εθνική οδό Πατρών - Πύργου, από τις 4:00 το απόγευμα, έως τις 10:00 το βράδυ, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας.

Επίσης, αγρότες της Αιγιάλειας, αναμένεται να κλείσουν την εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, από τις 7:00 σήμερα το βράδυ έως και τις 10:00 το βράδυ, στο ύψος του Αιγίου.

Στην Ηλεία, αγρότες θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών - Πύργου, από τις 12:00 το μεσημέρι, έως τις 8:00 το βράδυ, στους κόμβους του Κουρτεσίου και της Μαραθιάς.

Τέλος, αγρότες από την περιοχή του Πύργου, αναμένεται να κλείσουν τις απογευματινές ώρες, τον κόμβο Αγίου Γεωργίου.

Κλειστό και το τελωνείο του Προμ��χώνα

Κλειστό θα είναι για έβδομη ημέρα και το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και η ουρά που σχηματίζουν νταλίκες και φορτηγά υπερβαίνει πλέον τα 30 χλμ. όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Βισαλτίας, Στέργιος Λίτος, μέλος στη συντονιστική.

Το συγκεκριμένο μπλόκο, με τη δύναμη των τρακτέρ να ξεπερνά τα 1.400, αποτελεί ένα από τα πιο σθεναρά και όπως επεσήμανε ο κ. Λίτος «δεν είναι στόχος μας να ταλαιπωρούμε την κοινωνία και τους απλούς πολίτες, απλώς θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα της εξαθλίωσης στην οποία θα περιέλθουμε εάν προχωρήσουν τα μέτρα».

Το μπλόκο στο τελωνείο της Εξοχής, στα Ελληνο-Βουλγαρικά σύνορα, άνοιξε στις 12 το μεσημέρι, οπότε και έληξε ο 24ωρος αποκλεισμός, αλλά σ��ις 15.00 θα κλείσει και πάλι το τελωνείο. Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας, «στις 20.00 το βράδυ έχουμε γενική συνέλευση, προκειμένου να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις στην Νίκαια και να καθορίσουμε το τι μέλλει γενέσθαι στο εξής».

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ από τις 12.00 το μεσημέρι και μέχρι νωρίς το απόγευμα θα ελευθερωθεί η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Στο νομό Κιλκίς έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και στη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας με την ΠΓΔΜ.

Το πρώτο θα κλείσει 12.00-15.00 και 19.00-22.00, ενώ στο δεύτερο στις 12.00 θα ανοίξει το τελωνείο και θα κλείσει και πάλι στο διάστημα 19.00-22.00, οπότε και θα συνεδριάσουν οι συμμετέχοντες στο μπλόκο.

Στα διόδια των Μαλγάρων, ο αποκλεισμός ξεκίνησε χθες στις 12.00 το μεσημέρι και θα συνεχιστεί μέχρι και τη Δευτέρα.

Σε επ' αόριστον αποκλεισμό βρίσκεται για έκτη ημέρα σήμερα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης -Βέροιας.

Στον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία), επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης- Βέροιας καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας το απόγευμα από τις 16.00, ενώ στο Νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη σε επίπεδο Νομού αφορά στα εξής: σε Έδεσσα και Αμύνταιο θα γίνει αποκλεισμός 12.00-13.00 το πρωί και 19.00-21.00 το βράδυ, ενώ σε Μελίσσι, Μαυροβούνι, Μεσσημέρι και Αλυσίδα 'Αρνισσας θα κλείσουν 17.30-20.30 το βράδυ.

Στο Νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι (12.00-18.00 κλειστά), στην αερογέφυρα Θέρμης επί της Μουδανίων, στα «πράσινα φανάρια» και το μπλόκο επί της διασταύρωσης του κρατικού αερολιμένα (12.00-16.00 κλειστά). Τα άλλα δύο μπλόκα, θα κλείνουν σε συνεννόηση και εναλλάξ, έτσι ώστε να μην δημιουργείται ταλαιπωρία στον αστικό πληθυσμό.

Στις 12 το μεσημέρι έληξε ο 24ωρος αποκλεισμός στο μπλόκο στην Χαλκηδόνα.

Στο Νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, στη Νέα Καλλικράτεια και στον Πολύγυρο, με π��ρίπου 600 συνολικά τρακτέρ, ενώ συμμετέχουν περισσότεροι από 80 μελισσοκόμοι, των οποίων το ένα όχημα ισούται με τρία τρακτέρ. Σήμερα ξεκίνησε αποκλεισμός του δρόμου από τις 10.00 το πρωί και δέκα ώρες και θα διανέμονται τοπικά προϊόντα στους αυτοκινητιστές που θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις παράπλευρες οδούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top