Σε έξαρση η γρίπη! Μωρό ενός έτους έχασε τη ζωή του!

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 106 ασθενείς-Πρώτη ανάρτηση: 04/02/2016 23:00

Σε έξαρση η γρίπη! Μωρό ενός έτους έχασε τη ζωή του!

​Η επέλαση της γρίπης συνεχίζεται και η έξαρση αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι το τέλος του μήνα. Ένα μωράκι ενός έτους έχασε σήμερα τη ζωή του.

Το βρέφος που νοσηλευόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας παρουσίασε οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και είναι το δεύτερο ανήλικο που δεν άντεξε μετά το 4χρονο αγοράκι που κατέληξε προχθές.

Στα νοσοκομεία της χώρας, όπως στο Αττικό νοσοκομείο, ολοένα και περισσότερα είναι τα περιστατικά ασθενών με γρίπη που χρειάζονται νοσηλεία.

Σύμφωνα με το Κέντρο ελ��γχου και πρόληψης νοσημάτων:
Στη λίστα των θανάτων από τη γρίπη προστέθηκαν σήμερα το βρέφος και ένας 60χρονος. Οι νεκροί είναι συνολικά 44. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 106 ασθενείς.

«Είναι μεγάλο το ποσοστό των θανάτων και η επιδείνωση του καιρού θα αυξήσει τα κρούσματα γιατί δεν αερίζονται τα σπίτια, οι χώροι κτλ» δηλώνει η λοιμωξιολόγος, Ελένη Γιαμαρέλλου.

Οι περισσότεροι από αυτούς που χτυπήθηκαν θανάσιμα από τον ιό αντιμετώπιζαν χρόνια αναπνευστικά νοσήματα ή ήταν καρδιοπαθείς και δυστυχώς ήταν ανεμβολίαστοι.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί με επιστολή τους στον υπουργό υγείας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις μονάδες εντατικής θεραπείας που δεν επαρκούν λόγω της αύξησης του αριθμού των ασθενών με βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο θάνατος μιας 55χρονης γυναίκας προχθές στο νοσοκομείο «Σωτηρία» που ήταν διασωληνωμένη σε κοινό θάλαμο περιμένοντας να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top