ΣΗΜΕΡΑ θα υποβληθούν οι προτάσεις για ��ο βραβείο Νόμπελ

Ποιοι θα προταθούν

ΣΗΜΕΡΑ θα υποβληθούν οι προτάσεις για το βραβείο Νόμπελ

​Την υποβολή πρότασης στη Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ, προκειμένου να απονεμηθεί βραβείο Νόμπελ Ειρήνης σε τρία πρόσωπα, συμβολικά, στα οποία θα καθρεφτίζεται η συμπεριφορά και η στάση της Ελλάδας, Οργανώσεων, εθελοντών και αλληλέγγυων, στην τεράστια προσφυγική κρίση, θα ανακοινώσουν σήμερα Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, στις 13.00 μμ, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, οι:

Βαλτινός Θ., Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και συγγραφέας
Γιαλλουρίδης Χρ., Κοσμήτορας του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού
Καπράλος Σ., Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής
Πετράκος Γ., καθηγητής, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρόεδρος του Συμβουλίου Πρυτάνεων

Υπενθυμίζεται ότι οι κορυφαίοι εκπρόσωποι των επιστημών θα προτείνουν δύο Έλληνες εθελοντές: Την 85χρονη γιαγιά της Συκαμνιάς Αιμιλία Καμβύση και τον 40χρονο ψαρά Στρατή Βαλιαμό. Στο πρόσωπο τους ζητείται να τιμηθούν όλοι οι Έλληνες εθελοντές κάτοικοι του Αιγαίου.

Επίσης θα προτείνουν και την εθελόντρια, ακτιβίστρια και γνωστή ηθοποιό Σούζαν Σάραντον που ταξίδεψε και έδρασε στη Λέσβο ανακουφίζοντας με τη δράση της τη ζωή των προσφύγων και των μεταναστών.

Όπως έγινε γνωστό, το χρηματικό ποσό που συνοδεύει το μεγάλο βραβείο θα δοθεί για την ενίσχυση δομών υγείας στα νησιά του Αιγαίου, ενώ το σύνολο των αναμνηστικών διπλωμάτων που θα το συνοδεύουν θα εκτίθενται στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top