Η πρώτη επέμβαση αλλαγής φύλου στην Ελλάδα είναι ΓΕΓΟΝΟΣ- 24χρονος Αθηναίος είναι πλέον κορίτσι

Τι λέει ο πλαστικός χειρουργός που πραγματοποίησε την επέμβαση

Η πρώτη επέμβαση αλλαγής φύλου στην Ελλάδα είναι ΓΕΓΟΝΟΣ- 24χρονος Αθηναίος είναι πλέον κορίτσι

​Η πρώτη επέμβαση αλλαγής φύλου από άντρα σε γυναίκα πραγματοποιήθηκε, πριν από τρεις εβδομάδες, σε ιδιωτικό Ιατρικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, και μέσα σε πέντε ώρες ένας 24χρονος από την Αθήνα έγινε κορίτσι.

Προερχόμενος από μια αστική οικογένεια, είχε αντιληφθεί από νωρίς την ιδιαιτερότητά του. Οι γονείς του σκληρά εργαζόμενοι, μάζευαν χρήματα για να δώσουν τη δυνατότητα στο παιδί τους να ζήσει όπως αυτό επιθυμεί.

Οι διαδικασίες ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια. Δύο ψυχίατροι βεβαίωσαν ότι είχε διαφυλική διαταραχή. Φέτος το καλοκαίρι προχώρησε σε θηλυκοποίηση του προσώπου του, η οποία συνδυάστηκε με ανοικτό λίφτιγκ μετώπου, μείωση των οστών του μετώπου, μείωση στο πηγούνι, μείωση της γωνίας της γνάθου και ρινοπλαστική.
Στο Διαβαλκανικό Κέντρο πήγε συνοδευόμενος από την αδελφή του και τους γονείς του και πριν από τρεις εβδομάδες υποβλήθηκε σε ορχεκτομή, εκτομή του πέους, κολποπλαστική, κλειτοριδοπλαστική και χειλεοπλαστική.
Ο πλαστικός χειρουργός, Πρόδρομος Παπαϊωάννου, ο οποίος πραγματοποίησε την αλλαγή φύλου, μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο είπε: «τα πλεονεκτήματα της χειρουργικής μεθόδου που ακολουθήθηκαν είναι ότι, το εύρος είναι ανατομικά ιδανικό, υπάρχει αίσθηση της κλειτορίδας και δυνατότητα οργασμού, ενώ είναι περιορισμένες οι πιθανές επιπλοκές».
παπα.jpg
Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη επιτυχημένη επέμβαση αλλαγής φύλου στην Ελλάδα, καθώς στο παρελθόν είχε επιχειρηθεί κάτι αντίστοιχο σε κέντρα των Αθηνών, αλλά χωρίς επιτυχία.
Ο κ. Παπαϊωάννου επιβεβαιώνει ότι το κορίτσι είναι καλά στην υγεία του και σε διάστημα έξι μηνών μπορεί να έρθει σε σεξουαλική επαφή. Όπως είπε, η νεαρή πλέον κοπέλα θα συνεχίσει τις σπουδές της, και ήδη βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης νέας ταυτότητας και αλλαγής ονόματος.
Όσο για το κόστος μιας τέτοιας επέμβασης, ο χειρουργός είπε πως δεν είναι απαγορευτικό. «Σχεδόν το 50% από αυτά που ζητούν συνάδελφοι και κλινικές στην Αγγλία» σημείωσε.
Επισημαίνεται ότι η επέμβαση αλλαγής φύλου δεν είναι κάτι απλό, καθώς θα πρέπει να πληρούνται κάποια κριτήρια για να υποβληθεί κάποιος σ’ αυτήν, όπως η διάγνωση α��ό ψυχίατρο ότι όντως πάσχει από διαφυλική διαταραχή.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top