Συνελήφθησαν δύο άτομα για εμπρησμό στον Υμηττό

Οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα

Συνελήφθησαν δύο άτομα για εμπρησμό στον Υμηττό
Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο 67χρονος ημεδαπός Α.Γ. του Σ. και ο 58χρονος Τ.D. του K. 58 ετών, βουλγαρικής υπηκοότητας, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροισβεστικού Σώματος, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση, στον Καρέα.

Οι δύο συλληφθέντες θα παραπεμφθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.

Η σκληρή μάχη των πυροσβεστών με τη φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στον Καρέα, συνεχίσθηκε όλη τη νύχτα και πλέον βρίσκεται σε ύφεση.

Στην περιοχή επιχειρούσαν όλο το βράδυ τουλάχιστον 140 πυροσβέστες με 70 οχήματα. Οι δήμοι της Ηλιούπολης και της Αργυρούπολης εκκένωσαν τις δημοτικές εγκαταστάσεις που βρίσκονταν στην περιοχή, ενεργοποιώντας παράλληλα τους μηχανισμούς Πολιτικής Προστασίας, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις απομάκρυναν κατοίκους από σπίτια που απειλούσαν οι φλόγες.

Τουλάχιστον μια ταβέρνα και ένα σπίτι έχουν καταστραφεί από τις φλόγες στην περιοχή του Καρέα, ενώ νωρίτερα χθες απομακρύνθηκαν από την Μονή Αγίου Ιωάννη 50 μοναχές και εκκενώθηκε και σπίτι που φιλοξενούσε υπηρεσίες του ιδρύματος "Το Χαμόγελο του Παιδιού".
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top