ΕΚΤΑΚΤΑ μέτρα της ΕΛΑΣ σε τράπεζες, σούπερ μάρκετ, δημόσια κτήρια

Νέα τηλεφωνική γραμμή για να νιώθουν οι πολίτες ασφαλείς

ΕΚΤΑΚΤΑ μέτρα της ΕΛΑΣ σε τράπεζες, σούπερ μάρκετ, δημόσια κτήρια

​Έκτακτα μέτρα παίρνει η Ελληνική Αστυνομία λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και των πιθανών συνεπειών τους. Συγκεκριμένα, επεκτείνεται ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς σε 36 νέες περιοχές σε όλη την Ελλάδα προκειμένου όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ να εξασφαλίσει την προστασία των πολιτών από τους επιτήδειους που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν την αγωνία και την ανησυχία τους.

Προφανώς η αστυνόμευση θα είναι πιο έντονη σε περιοχές που υπάρχουν τράπεζες, σουπερ μάρκετ και δημόσια κτήρια, για να αποφευχθούν άσχημες καταστάσεις όπως ληστείες.

Συγκεκριμένα, από σήμερα , ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς, θα εφαρμόζεται: σε οκτώ Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής (Καλλιθέας, Πατησίων, Παγκρατίου, Α΄ Αχαρνών, Α΄ Γλυφάδας, Χαλανδρίου, Νίκαιας και Δημοτικού Θεάτρου), σε τέσσερα Αστυνομικά Τμήματα της Θεσσαλονίκης (Ευόσμου, Τούμπας – Τριανδρίας, Αναλήψεως και Αμπελοκήπων) και σε είκοσι τέσσερα Αστυνομικά Τμήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα: (Κιλκίς, Σερρών, Βέροιας, Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας, Α΄ Λάρισας, Β΄ Λάρισας, Βόλου, Νέας Ιωνίας Βόλου, Α΄ Ηρακλείου, Β΄ Ηρακλείου, Χανίων, Ρόδου, Κορίνθου, Καλαμάτας, Άργος, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας, Κέρκυρας, Χαλκίδας, Λαμίας, Β΄ Πατρών και Αγρινίου).

Μάλιστα δόθηκαν οδηγίες στους Αστυνομικούς της Γειτονιάς να επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία και φροντίδα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με π��οτεραιότητα στη φροντίδα και εξυπηρέτηση των ΑμεΑ και των υπερηλίκων.

Παράλληλα, τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας θέτει σε λειτουργία η Αστυνομία προκειμένου, όπως αναφέρεται, να μην αισθανθεί κανένας πολίτης μόνος και αβοήθητος.

Ο αριθμός αυτός είναι 11188.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top