Στοιχεία – ΣΟΚ: Μόνο στην Αττική οι άστεγοι έχουν φτάσει τους 17.720!

Από σήμερα η χορήγηση του ενιαίου επιδόματος στέγασης

Στοιχεία – ΣΟΚ: Μόνο στην Αττική οι άστεγοι έχουν φτάσει τους 17.720!

Δραματικά είναι τα στοιχεία για τον αριθμό των αστέγων, οι οποίοι έχουν φτάσει τους 17.720, μόνο στο Λεκανοπέδιο Αττικής!

Την αποκάλυψη έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, η οποία επεσήμανε ότι ανάμεσα τους είναι και πολλοί που κοιμούνται ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο τους, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η ίδια ανακοίνωσε παράλληλα, ότι από σήμερα ξεκινά να δίνεται το μηνιαίο επίδομα στέγασης, που θα κυμαίνεται από 70 έως 220 ευρώ.

Το μηνιαίο επίδομα σε πρώτη φάση θα χορηγηθεί σε 1.073 άτομα, εκ των οποίων τα 500 βρίσκονται στην Αττική, τα 153 στη Θεσσαλονίκη και τα 420 σε όλη την υπόλοιπη χώρα. Αυτό γίνεται στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος στέγασης και επανένταξης, με κονδύλι ύψους 9,4 εκατ. ευρώ.

Η κ. Φωτίου είπε ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους της Πολιτείας, που πρέπει να γίνει πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά, για την αντιμετώπιση αυτού του τεράστιου ανθρωπιστικού προβλήματος, που συνεχώς γίνεται και πιο δραματικό.

Οι αιτήσεις των αστέγων που ήθελαν να ενταχθούν στις ευεργετικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης ήταν μέχρι τις 30 Μαΐου. Συνολικά έχουν κατατεθεί 300.000 αιτήσεις, με τις 140.000 να είναι για ρεύμα, και οι 297.000 για σίτιση.

«Επιδότηση στέγης ζήτησαν 90.000 άτομα. Ωστόσο, θα δοθεί ένα επίδομα ενοικίου που θα κυμαίνεται από 70 ευρώ - 220 ευρώ μηνιαίως σε 30.000 οικογένειες, δηλαδή μόνο το ένα τρίτο των αιτήσεων θα είναι δυνατό σε πρώτη φάση να καλυφθεί», σημείωσε η υπουργός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top