Το Πολεμικό Ναυτικό και το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών στο πλευρό της «ΕΛΠΙΔΑΣ»

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

Το Πολεμικό Ναυτικό και το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών στο πλευρό της «ΕΛΠΙΔΑΣ»

«Δωρεά και μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων» ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσαν το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών σε συνεργασία με την Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη «Ελπίδα», για την ενημέρωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου καθώς και στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού.

«Να μην περιοριστεί η έννοια του δότη σε ημερίδες και συνέδρια αλλά να απλωθεί σαν τεράστιο κοινωνικό δίκτυο, σαν δίχτυ που θα αγγίξει κάθε καρδιά και κάθε συνείδηση πολίτη σε αυτή την χώρα ανεξαρτήτου καταγωγής και χρώματος» δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος.

Οι θεραπείες που βασίζονται στη μετάγγιση αιμοποιητικών κυττάρων, η σημασία του εθελοντισμού και η ανάγκη να αυξηθούν οι εθελοντές δότες μυελού των οστών στην τράπεζα «Όραμα Ελπίδας», ήταν από τα βασικά θέματα που αναπτύχθηκαν στην ημερίδα.

«Κυρία Πρέσβυ της Ουνέσκο και πρόεδρο των συλλόγων Ελπίδα και Όραμα Ελπίδας μας τιμά η παρουσία σας εδώ και σας ευχαριστούμε για το σπουδαιότατο κοινωνικό σας έργο που δεν περιορίζεται στον τομέα του μυελού των οστών αλλά είναι πολύπλοκο και σας βεβαιώνουμε ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα είναι αρωγός στις προσπάθειες σας» ανέφερε ο Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, Αρχηγός Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Διευθυντής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών τίμησε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Κώστα Ήσυχο και τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και απένειμε τιμητική πλακέτα με τον θυρεό του Πολεμικού Ναυτικού στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη για το μακροχρόνιο κοινωνικό της έργο.

«Σας ευχαριστώ όλους για τη σημαντική ενθάρρυνση που μας δίνετε στον δύσκολο αγώνα μας και που σήμερα συστρατεύεστε σε μια μάχη πολύ διαφορετική, μια μάχη που χαρίζει ζωή και ακόμα μεγαλύτερη ελπίδα στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο» ανέφερε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Η κυρία Βαρδινογιάννη αφιέρωσε το βραβείο στους εργαζόμενους στο Ναυτικό Νοσοκομείο καθώς και στους γονείς που παλεύουν για να σωθούν τα παιδιά τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top