Στο δρόμο οι εργαζόμενοι των μεταλλείων στις Σκουριές

Ζητούν διάλογο για να μην μπει φρένο στην επένδυση χρυσού

Στο δρόμο οι εργαζόμενοι των μεταλλείων στις Σκουριές

​Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι των μεταλλείων στις Σκουριές, ζητώντας να πραγματοποιηθεί γόνιμος διάλογος, ώστε να μην μπει φρένο στην επένδυση χρυσού, αλλά παράλληλα να διασφαλιστεί και η προστασία του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Μεταλλωρύχων, Χ. Ζαφειρούδα, χιλιάδες εργαζόμενοι στα μεταλλεία, μαζί με τις οικογένειές τους συμμετέχουν στην κινητοποίηση, τονίζοντας ότι στόχος τους δεν είναι να διχαστεί ακόμα περισσότερο η τοπική κοινωνία, αλλά να βρεθεί μια λύση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, Τ. Παπαγεωργίου και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού απάντησε στους μεταλλωρύχους:

img_7152_0.jpg

«Δεν έχουμε πρόβλημα να κάνουμε διάλογο με τους εργαζομένους στα μεταλλεία, αλλά είναι αφελές να θεωρείται ότι το μέγεθος της μεταλλευτικής δραστηριότητας που επιχειρείται και γίνεται στην περιοχή, μπορεί να ελεγχθεί, ώστε να μην καταστραφεί ο φυσικός πλούτος. Ήδη έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τα νερά μας, λόγω της μεταλλευτικής δραστηριότητας».

Παρ’ όλ’ αυτά επεσήμανε ότι είναι αντίθετος με τη σημερινή κινητοποίηση: «Δεν έχουμε καμία δουλειά να μπλέξουμε σε καυγάδες και εντάσεις. Εντός των επόμενων ημερών αναμένουμε την τελική απόφαση της κυβέρνησης για το τι μέλλει γενέσθαι. Σήμερα πραγματοποιούν την κινητοποίησή τους οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία και οφείλουμε να σεβαστούμε τον αγώνας τους, άσχετα εάν δεν συμφωνούμε και μάλιστα ούτε καν στο ελάχιστο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top