Γιατρός Ν. Ρωμανού: «Τις τελευταίες μέρες της απεργίας πείνας ο Ρωμανός κινδύνευσε σοβαρά»

«Η σίτισή του χωρίς τη θέληση του για μας συνιστούσε βασανισμό»

​Για τις δύσκολες στιγμές που έζησε δίπλα στον Νίκο Ρωμανό, τις μέρες που πραγματοποιούσε απεργία πείνας στο νοσοκομείο, μίλησε η θεράπων ιατρός του, Μ. Παγώνη, στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Περάσαμε έναν Γολγοθά. Είχαμε μια βόμβα στα χέρια μας και είμασταν από το πρωί μέχρι το βράδυ δίπλα στον Ρωμανό. Μάλιστα αρκετοί γιατροί έμεναν στο νοσοκομείο και τη νύχτα, παρά το γεγονός ότι δεν εφημέρευαν», είπε η κα Παγώνη.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στις πιέσεις που δέχτηκε η ομάδα των γιατρών που παρακολουθούσε τον Νίκο Ρωμανό, ώστε να προχωρήσουν στην αναγκαστική σίτισή του.

«Η πίεση που ακούγαμε από διάφορους ήταν γιατί δεν ταΐζουμε τον Ρωμανό, ότι μπορεί να πεθάνει και ότι πρέπει να τον δέσουμε για να τον ταΐσουμε. Αυτό ήταν παράλογο. Δεν μπορούσες να δέσεις έναν άνθρωπο, να τον βασανίσεις για να τον ταΐσεις γιατί θα υπήρχαν και επιπλοκές για τον ίδιον, αλλά πάνω από όλα για μας υπάρχει η ιατρική δεοντολογία. Η σίτιση του Ρωμανού χωρίς την θέλησή του συνιστούσε βασανισμό», είπε.

Η κα Παγώνη, η οποία είναι και πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ξεκαθάρισε ότι οι πιέσεις που δέχονταν δεν ήταν από ψηλά, αλλά από ��ια μικρή μερίδα γιατρών, που «ψάχνουν συνεχώς την εύκολη λύση».

Όπως είπε, οι στιγμές που έζησαν οι γιατροί και ο Νίκος Ρωμανός στο νοσοκομείο, ήταν δραματικές.

«Ο Ρωμανός κινδύνευσε να πεθάνει. Τις πρώτες μέρες βέβαια που ξεκίνησε την απεργία πείνας, ο οργανισμός του είχε αποθέματα, μετά από κάποιες μέρες όμως τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν. Ειδικά τις τελευταίες μέρες, τα πράγματα ήταν πάρα πολύ δύσκολα γιατί μπορούσε να κάνει μια οποιαδήποτε επιπλοκή και να πεθάνει. Όταν δε, ξεκίνησε και την απεργία δίψας, τότε τα πράγματα ήταν πάρα πολύ δύσκολα», αποκάλυψε.

Ήταν τόσο κρίσιμη η κατάσταση και τόσο μεγάλη η αγωνία και το άγχος των γιατρών, που όπως είπε η κα Παγώνη, έφευγε από το νοσοκομείο στις 23:00 το βράδυ, ��λλά και στο σπίτι της έμενε άυπνη, σκεπτόμενη το ποια μπορεί να είναι η εξέλιξη της υπόθεσης αυτής.

«Ο Ρωμανός δεν ήταν ένας απλός απεργός πείνας. Ήταν μια πολύ δύσκολη ιστορία που αν συνέβαινε μία επιπλοκή και πέθαινε δεν ξέρω τι θα συνέβαινε στη χώρα», είπε.

Η κα Παγώνη αναφέρθηκε όμως και στην προσωπική σχέση που ανέπτυξε με τον Νίκο Ρωμανό μέσα στο νοσοκομείο. Η ίδια αποκάλυψε ότι υπήρχαν στιγμές που ήταν πολύ συναισθηματικός και άλλες πάλι που ήταν πολύ σκληρός, ενώ όπως της εξομολογήθηκε είχε εμπιστοσύνη μόνο σε εκείνη και σε μία ακόμα γιατρό από την ομάδα.

«Ο Νίκος είναι πολύ καλό παιδί και με φοβερό IQ. Είναι πολύ διαβασμένος και μπορούσαμε να κάνουμε μαζί του διάφορες συζητήσεις σε οποιοδήποτε επίπεδο», είπε η κα. Παγώνη, αν και παραδέχθηκε ότι τσακώνονταν για τα… συνδικαλιστικά.

Μάλιστα όπως είπε η γιατρός, η ίδια στην αρχή δεν είχε πειστεί ότι ο Νίκος Ρωμανός ήθελε πραγματικά να σπουδάσει, όμως φρόντισε εκείνος να την κάνει να αλλάξει γνώμη.

«Στην αρχή ήμουν καχύποπτη, αλλά προχθές ο ίδιος ζήτησε και ήρθε ο δάσκαλός του, του έφερε ύλη και έχει ξεκινήσει να διαβάζει για να δώσει τα τρία πρώτα μαθήματα», είπε.

Τώρα, ο Νίκος Ρωμανός προσπαθεί σιγά σιγά να επανέλθει. Σιτίζεται με σούπες και βραστά, αν και όπως είπε η κα Παγώνη λιγουρεύεται σουβλάκια και ανυπομονεί να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν στον Κορυδαλλό και να βγει από το νοσοκομείο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top