Το «σκοτεινό διαδίκτυο» εισέβαλε και στην Ελλάδα-Τρομοκράτες, παιδόφιλοι και έμποροι ναρκωτικών

Οι ειδικοί μιλούν στο STAR

Το «σκοτεινό διαδίκτυο» εισέβαλε και στην Ελλάδα-Τρομοκράτες, παιδόφιλοι και έμποροι ναρκωτικών

Αν για πολλούς ο όρος «Σκοτεινό διαδίκτυο» είναι άγνωστος… τρομοκράτες, παιδόφιλοι και έμποροι ναρκωτικών τον γνωρίζουν πολύ καλά. Στην χώρα μας σχηματίστηκε δικογραφία για δυο νεαρούς που χρησιμοποιούσαν το συγκεκριμένο δίκτυο για να επισκέπτονται σελίδες με πορνογραφικό υλικό, όπως σας είχαμε γράψει στο star.gr.

Ειδικοί μίλησαν στο STAR και εξηγούν τι κρύβει αυτό το σκοτεινό δίκτυο.

«Μεταξύ τους επικοινωνούν τρομοκράτες, πράκτορες κρατών για να μην μπορεί να υπάρχει έλεγχος για το μήνυμα που στέλνει» αναφέρει ο Κώστας Βλαχάκης, παρουσιαστής της εκπομπής «Η τεχνολογία μας ενώνει» που μεταδίδεται κάθε Πέμπτη στις 18:45 στο webtv του STAR.GR, επισημαίνοντας έτσι ότι το σκοτεινό δίκτυο είχε άλλη χρήση στην αρχή.

«Αυτό ήταν μια τεχνολογική εφεύρεση του αμερικανικού ναυτικού για στρατιωτικούς σκοπούς και εν συνεχεία διαδόθηκε εμπορικά και χρησιμοποιήθηκε από χρήστες που ήθελαν ανωνυμία στο διαδίκτυο» δήλωσε ο αναλυτής για θέματα ασφάλειας, κ. Ιωάννης Μιχαλέτος.

Τα προγράμματα TOR που είναι νόμιμα και μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ο οποιοσδήποτε προσφέρουν ανωνυμία και έχουν χρησιμοποιηθεί και για… καλό σκοπό.

«Χρησιμοποιήθηκε στον πόλεμο του Ιράκ, όταν ήθελαν οι δημοσιογράφοι να στείλουν το ρεπορτάζ τους κι αυτό να μην κοπεί από το κράτος, που ήλεγχε όλα τα πακέτα δεδομένων που έφευγαν από κει» προσθέτει ο Κώστας Βλαχάκης.

Στο σκοτεινό διαδίκτυο γίνονται και οικονομικές συναλλαγές, με ανυπολόγιστο τζίρο χωρίς όμως να αλλάζουν χέρια χρήματα, αλλά bitcoin!

«Πρόκειται για ψηφιακό νόμισμα, και γίνεται συναλλαγή μόνο από σέρβερ προς σέρβερ. Τα τελευταία έτη, στη Σιγκαπούρη και σε άλλα κράτη, υπάρχουν ΑΤΜ bitcoin,που σημαίνει ότι βάζεις κωδικό και βγάζεις χαρτονόμισμα» εξηγεί ο κ. Ιωάννης Μιχαλέτος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top