Επτάμηνο ΘΡΙΛΕΡ: Εξαφανίστηκε λίγο πριν τον γάμο του: «Τον σκότωσαν» λέει ο πεθερός του

Τι συνέβη με τον Χ.Μερεντίνη; Το φορτηγάκι, το αίμα και ένας συνεργάτης του στο επίκεντρο

​Επτά μήνες μετά την εξαφάνιση του Χρήστου Μερεντίτη 36 χρόνων, νέα στοιχεία φέρνουν την ανατροπή στην περίεργη αυτή υπόθεση που σόκαρε το πανελλήνιο

Ο Χρήστος Μερεντίτης εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από την εξοχική κατοικία της οικογένειας του στην περιοχή Άγιος Ιωάννης, γνωστή και ως «Μετανοείτε» στο Κορωπί.

Τραγική ειρωνεία… Την εβδομάδα που εξαφανίστηκε θα παντρευόταν την αγαπημένη του, ενώ περίμενε από μέρα σε μέρα να πάρει στην αγκαλιά του το πρώτο του παιδί… Το ζευγάρι έμενε στο Μαρκόπουλο Ωρωπού.

Ο Χρήστος Μερεντίτης είναι ιδιοκτήτης μηχανημάτων για χωματουργικές εργασίες. Τον τελευταίο χρόνο είχε περάσει στην κατοχή του και ο μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός «Heart 9,42» με έδρα τη Χαλκίδα, που ανήκε στην οικογένεια της συντρόφου του.

Όλο�� πίστευαν αρχικά ότι ο Χρήστος χάθηκε τη Δευτέρα 5 Μαΐου. Μία μαρτυρία όμως που έφτασε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», απέδειξε ότι ο 36χρονος εξαφανίστηκε μία μέρα μετά την Τρίτη 6 Μαΐου, μεταξύ 9.30 το πρωί με 12 το μεσημέρι. Ο Χρήστος φέρεται εκείνη την ημέρα να επέστρεψε στο εξοχικό και κάποιος γνωστός του να τον αιφνιδίασε. Το αίμα του κι ένας κάλυκας από 9άρι πιστόλι, βρέθηκαν αργότερα μέσα σε ένα κουβούκλιο στην αυλή του σπιτιού.

Καταγγελίες που έφτασαν στην εκπομπή αποκάλυψαν ένα παρασκήνιο που σκορπά τον τρόμο στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων. Έκαναν λόγο για τη δράση παράνομου κυκλώματος που κλέβει επαγγελματικά αυτοκίνητα, μηχανήματα και θαλάσσια σκάφη στην περιοχή καθώς και για αδίστακτους τοκογλύφους.

Το λευκό φορτηγό μάρκας Μερσέντες Ατέγκο 815 με το τιμόνι δεξιά που είχε στην κατοχή του ο Μερεντίτης, είχε απασχολήσει την έρευνα καθώς δεν είχε βρεθεί στο εξοχικό. Το όχημα δεν ήταν λειτουργικό και μόνο με γερανό θα μπορούσε κάποιος να το μεταφέρει σε άλλη τοποθεσία.

fl826.jpg

Σύμφωνα με μάρτυρα-κλειδί, δύο μέρες πριν εξαφανιστεί, ο Χρήστος φέρεται να πούλησε το λευκό φορτηγό σε φίλο του με τον οποίο είχε τελευταία και επαγγελματικές συναλλαγές. Την ίδια μέρα, αυτός το μεταπώλησε σε ιδιοκτήτη μάντρας αυτοκινήτων στον Ασπρόπυργο.

Ο αγνοούμενος πριν εξαφανιστεί είχε πει στη σύντροφο του ότι είχε σκοπό να διανυκτερεύσει στο εξοχικό του στο Κορωπί γιατί την επομένη το πρωί, είχε μια δουλειά στην Παιανία με συνεργάτη του. Ο ίδιος αρνήθηκε τον ισχυρισμό του αγνοούμενου. Υποστήριξε πως δεν είχαν να κάνουν κάποια συγκεκριμένη δουλειά την Τρίτη 6 Μαΐου. Απλώς είχαν έρθει σε επαφή με ιδιώτη στην περιοχή της Παιανίας, που όμως δεν είχε απαντήσει θετικά. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η τελευταία φορά που είδε τον αγνοούμενο, ήταν τη Δευτέρα το απόγευμα στις 5 Μαΐου στο σπίτι του στο Κορωπί.

Ο φίλος και συνεργάτης του αγνοούμενου υποστήριξε πως κατά τη διάρκεια των ερευνών απέκρυψε αρχικά πως αγόρασε και αμέσως πούλησε το λευκό φορτηγό, γιατί του το είχε ζητήσει ο ίδιος ο Χρήστος. Όπως ισχυρίστηκε, έδινε σταδιακά στον συνεργάτη του τα χρήματα που είχαν συμφωνήσει πριν ακόμα παραλάβει το αυτοκίνητο. Στην αρχή του έδωσε χίλια ευρώ και λίγο αργότερα άλλα χίλια. Τα τελευταία πεντακόσια ευρώ που του όφειλε, του τα έδωσε πριν χαθεί, μπέρδεψε όμως το πότε. Το ίδιο αντιφατικά απάντησε όταν ρωτήθηκε πότε παρέλαβε το φορτηγό από το Κορωπί.

Αυτό που προξένησε πολλά ερωτήματα ήταν τα φρεσκοσκαμμένα σημεία στο έδαφος αλλά και άλλα «ξυσμένα» από την τσάπα του Χρήστου. Γεγονός που τον οδηγεί στο συμπέρασμα πως κάποιος γνώστης των μηχανημάτων, προσπάθησε να σβήσει ίχνη και από την αυλή του εξοχικού.

Ο πατέρας του αγνοούμενου στην προσπάθεια του να μεταφέρε�� την τσάπα για να μην του την κλέψουν, άθελα του έσβησε από το έδαφος σημαντικά στοιχεία .Όπως είπε στην εκπομπή, ο Χρήστος αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες αφού του χρωστούσαν χρήματα από διάφορες δουλειές που είχε κάνει.

"Τον έμπλεξαν"

fl973.jpg

Η σύντροφος του Χρήστου Μερεντίτη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποιοι να τον εκμεταλλεύτηκαν και να τον έμπλεξαν. Ισχυρίστηκε πως άνθρωποι από το φιλικό του περιβάλλον γνωρίζουν τι έχει συμβεί, αλλά δεν μιλάνε. Η χαρά και η συγκίνηση του Χρήστου όταν έμαθε για τον ερχομό του γιού τους, είναι η ανάμνηση που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει. Κρατάει τρυφερά στην αγκαλιά της το αγοράκι της που του μοιάζει καταπληκτικά.Το μόνο που ζητάει είναι να μάθει την αλήθεια, για να την πει στο γιο της όταν κάποια μέρα τη ρωτήσει.

fl976.jpg

"Τον σκότωσαν…"

Ένας αλλοδαπός μάρτυρας που φέρεται να είχε δει τον αγνοούμενο την ημέρα που χάθηκε, είχε φύγει για τη χώρα του, μία εβδομάδα μετά την εξαφάνιση. Ο πεθερός του θύματος από την πλευρά του πιστεύει ακράδαντα πως ο γαμπρός του δολοφονήθηκε και ζητάει την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

ΒΙΝΤΕΟ ALPHA

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top