Συγκλονιστικό βίντεο με την επιχείρηση διάσωσης μίας εγκύου από το πλοίο με τους 700 μετανάστες

Ένταση με τους μετανάστες του “Baris” – Αρνούνται να κατέβουν στην Κρήτη

Συγκλονιστικό βίντεο με την επιχείρηση διάσωσης μίας εγκύου από το πλοίο με τους 700 μετανάστες

​Συγκλονίζει το βίντεο που δείχνει τη γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε την Τετάρτη για τη μεταφορά μιας εγκύου γυναίκας που παρουσίασε αιμορραγία από το φορτηγό πλοίο «Baris» με τους 700 μετανάστες.

Συγκεκριμένα, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11:38, από τη Ρόδο με προορισμό το φορτηγό πλοίο «Baris» σημαίας Κιριμπάτι, που έπλεε ρυμουλκούμενο από τη φρεγάτα "ΥΔΡΑ", σαράντα ναυτικά μίλια νότιο-ανατολικά της Ιεράπετρας.

Το ελικόπτερο τη μετέφερε με ασφάλεια στην 126 Σμηναρχία Μάχης, στο Ηράκλειο, όπου προσγειώθηκε στις 14:17.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου για να δεχτεί τις φροντίδες του ιατρικού προσωπικού.

Η έγκυος γυναίκα, μεταφέρθηκε χθες στο ΠΑΓΝΗ όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται ενώ είναι καλά στην υγεία της.

Εν τω μεταξύ, σήμερα το μεσημέρι βρέθηκαν στα αμπάρια του πλοίου δύο μετανάστες τραυματισμένοι από μαχαίρι. Οι δύο μετανάστες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της περιοχής για να περιθάλψουν οι γιατροί τις πληγές τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

41 (1).jpg
Ένταση με τους μετανάστες του “Baris” – Αρνούνται να κατέβουν στην Κρήτη

Μέχρι αργά το απόγευμα αναμένεται να ολοκληρωθεί η αποβίβαση των μεταναστών του πλοίου Baris, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ωστόσο, μερίδα μεταναστών αρνούνται να αποβιβαστούν και ζητούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Ιταλία.

Οι μετανάστες που αποβιβάζονται μεταφέρονται κατά ομάδες με πλωτά μέσα στην ξηρά, ενώ μέχρι στιγμής έχουν αποβιβαστεί περίπου 100 άτομα από το σύνολο των 600-700 ατόμων. Νωρίτερα, είχε μπει στο πλοίο κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) και του Ε.Κ.ΕΠ.Υ. (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας) που εξέτασαν τους μετανάστες και διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης Εμπολα και άλλων σοβαρά μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Μάλιστα σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για τον υγειονομικό έλεγχο των μεταναστών, στους επιβαίνοντες περιλαμβάνονται περίπου 100 παιδιά, τα οποία πρόκειται να εμβολιαστούν για πολιομυελίτιδα, ενώ ορισμένοι ελαφρώς τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Κρήτης.

13.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top