Ανέβαζε «προσωπικές» φωτο ανήλικων κοριτσιών στο facebook 16χρονος κάτοικος βορείων προαστίων!

Έγινε καταγγελία και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του

Ανέβαζε «προσωπικές» φωτο ανήλικων κοριτσιών στο facebook 16χρονος κάτοικος βορείων προαστίων!

Yπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων και παραβίασης προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου, εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Μάλιστα, σχηματίστηκε δικογραφία ενός 16χρονου Έλληνα.

Τρία ανήλικα κορίτσια, 14 ετών το ένα και 15 ετών τα δύο άλλα, μετέβησαν στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και κατήγγειλαν άγνωστο άτομο, το οποίο είχε δημιουργήσει σελίδα στο Facebook, με άσεμνες φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών, μεταξύ των οποίων ήταν και φωτογραφίες των ιδίων κοριτσιών.

Έπειτα από διαδικτυακή έρευνα, σε συνεργασία με τις εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου και κοινωνικής δικτύωσης, κι αφού ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, διαπιστώθηκε ότι την επίμαχη σελίδα διαχειριζόταν ένας 16χρονος, ο οποίος διαμένει σε περιοχή των βορειανατολικών προαστίων της Αττικής.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στις 21/11, πραγματοποίησαν έρευν�� στην οικία του, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι. Ο ίδιος χρησιμοποιούσε ψεύτικο γυναικείο προφίλ στη σελίδα που είχε δημιουργήσει στο «Facebook», ενώ τόσο το προφίλ, όσο και η σελίδα είχαν απενεργοποιηθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top