Ο γολγοθάς ενός πατέρα για τον γιο του που έχει 100% αναπηρία… στα γρανάζια της γραφειοκρατίας!

Θέλει να τον στείλει στο Σικάγο για να βελτιωθεί η ζωή του

Ο γολγοθάς ενός πατέρα για τον γιο του που έχει 100% αναπηρία… στα γρανάζια της γραφειοκρατίας!

​Το παιδί του έχει 100% αναπηρία από τροχαίο. Στην προσπάθεια του να το στείλει στο Σικάγο για να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής του, ένας συνταξιούχος πατέρας έχει έρθει αντιμέτωπος με το τέρας της γραφειοκρατίας, και αυτό παρά την δικαστική του δικαίωση.

Ο Δημοσθένης Σαμαράς δίνει αγώνα ζωής για τον γιο του Δημήτρη. Στην χθεσινή εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Ενικός», ο 66χρονος συνταξιούχος μίλησε για τον γολγοθά του…

«Προσπάθησε ο υπουργός και πάλι δεν τα καταφέραμε. Προσέφυγα στη δικαιοσύνη, δικαιώθηκα και τώρα το ΙΚΑ κάνει έφεση που θα εκδικαστεί μετά 1,5 χρόνο και η απόφαση θα βγει μετά από δύο χρόνια. Μετά από δύο χρόνια δεν ξέρουμε αν θα ζει το παιδί μου ή αν θα είναι μη ανατρέψιμη η κατάσταση της υγείας του», είπε ο πατέρας του Δημήτρη.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος γνωρίζει την υπόθεση από όταν ήταν Υπουργός Υγείας.

«Πρόκειται περί μιας αθλιότητας. Τον μικρό Σαμαρά τον ξέρω. Το παιδί το χτύπησε ένα αυτοκίνητο και άλλαξε η ζωή του και τώρα διεκδικεί να ζήσει», σχολίασε ο Υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο πατέρας του Δημήτρη, προσκόμισε μια τεκμηριωμένη βεβαίωση από κρατικό νοσοκομείο, από τον διευθυντή της νευροχειρουργικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας, που αναφέρει ότι το παιδί πρέπει να πάει στο Σικάγο γιατί η κατάστασή του δεν αντιμετωπίζεται στην Ελλάδα. Ωστόσο επιτροπή του ΙΚΑ δεν την έκανε δεκτή...

«Είπαμε πως πρέπει να πάρει μια σειρά. Πήρε μια σειρά. Τα γνωστά προβλήματα. Προσέφυγε στη δικαιοσύνη. Κέρδισε. Έπρεπε να κάνει το ΙΚΑ έφεση; Πήραμε τον κ. Σπυρόπουλο και τον ενημερώσαμε και μου λέει ότι είναι αυτή η φοβία των υπαλλήλων, ότι δεν έκανες έφεση, άρα τα έκανες πλακάκια. Ο κ. Κοντός του ΕΟΠΥΥ να το λύσει το θέμα», ανέφερε ο κύριος Λοβέρδος.

Ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κ��ντός δήλωσε πως δεν γνώριζε για το θέμα, ενώ τόνισε πως ο οργανισμός θα κάνει αυτό που πρέπει για την περίπτωση του Δημήτρη.

«Για αυτή την υπόθεση ο ΕΟΠΥΥ ενημερώθηκε σήμερα, μετά την χθεσινή εκπομπή. Ζητήσαμε τα στοιχεία από την περιφερειακή μας διεύθυνση στη Λάρισα, να δούμε το φάκελο και να κάνουμε αυτό που πρέπει για μια περίπτωση με τόσο ευαίσθητα και ανθρώπινα χαρακτηριστικά.»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top