Φοιτητές έσπασαν την πόρτα του Κτιρίου Διοίκησης του ΑΠΘ και το κατέλαβαν

Διαμαρτύρονται για τους τραυματισμούς μαθητών-Πρώτη ανάρτηση: 14/11/2014 08:50

Φοιτητές έσπασαν την πόρτα του Κτιρίου Διοίκησης του ΑΠΘ και το κατέλαβαν

​Την πόρτα του Κτιρίου Διοίκησης του ΑΠΘ έσπασαν φοιτητές και μπήκαν στο κτίριο και προχώρησαν σε κατάληψη καθώς διαμαρτύρονται για τους δύο φοιτητές που τραυματίστηκαν κατά τα χθεσινά επεισόδια.

​Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φοιτητές μπήκαν στον τελευταίο όροφο του κτιρίου, όπου στεγάζεται η πρυτανεία, έβγαλαν έξω τους φύλακες και πραγματοποιούν κατάληψη στο ισόγειο του κτιρίου.

Η κατάληψη στο κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ έρχεται να προστεθεί σε ένα γενικότερο σκηνικό έντασης που επικρατεί κατά τις τελευταίες εβδομάδες στο χώρο της Παιδείας, λίγες ημέρες πριν το φετινό εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Χθες Πέμπτη σημειώθηκαν επεισόδια στη Νομική Αθηνών, ενώ το βράδυ έλαβαν χώρα και νέες συμπλοκές όταν νεαροί προσπάθησαν να μπουν στο κτήριο του Πολυτεχνείου από την οδό Στουρνάρη, αλλά απωθήθηκαν από την Αστυνομία με τη χρήση χημικών.

Να σημειωθεί ότι στις 12:00 έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στα Προπύλαια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το «λουκέτο» που έβαλαν οι πρυτανικές αρχές στο ΕΚΠΑ και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, καθώς και την καταστολή που σημειώθηκε την Πέμπτη.

Στις 14:00 στα Προπύλαια θα πραγματοποιήσουν προγραμματισμένη συγκέντρωση και οι καθηγητές που αντιδρούν στα σχέδια του υπουργείου Πα��δείας για κάλυψη κενών στα σχολεία με εθελοντική εργασία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top