Εδώλιο για τον Τομπούλογλου για τον φάκελο με τα 25.000 ευρώ, δείχνει το Συμβούλιο Εφετών!

Πέρυσι παραμονή Χριστουγέννων συνελήφθη επ' αυτοφώρω

Εδώλιο για τον φάκελο με τα 25.000 ευρώ που εμφανίζεται σε βίντεο να βάζει στην τσέπη του, δείχνει το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, στον πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Χάρη Τομπούλογλου, ο οποίος πέρυσι, παραμονή Χριστουγέννων, συνελήφθη επ' αυτοφώρω, μετά από καταγγελία διαφημιστικής εταιρίας.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών (υπ’ αριθμ. 1940/2014) ο Χάρης Τομπούλογλου και οι φερόμενοι ως συνεργοί του, γιατροί Στέφανος Μιχαλάκος και Χρήστος Τριανταφύλλου παραπέμπονται να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για απόπειρα εκβίασης και δωροδοκία (κατά περίπτωση).

Η ΠΡΩΤΗ ΒΙΟΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ

Ο Χάρης Τομπούλογλου ήταν εκ των πρώτων ελλήνων κατηγορουμένων που βιντεοσκοπήθηκε από το Τμήμα Εκβιαστών να λαμβάνει τα χρήματα.

Μάλιστα, διεγράφη από τα μητρώα της ΝΔ, ενώ έχασε την ευκαιρία να εκλεγεί δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, θέση για την οποία προαλειφόταν ενόψει εκλογών και εμφανιζόταν μάλιστα ως φαβορί.

Η επ’ αυτοφώρω σύλληψή του έγινε στις 24 Δεκεμβρίου του 2013 και στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας ο πρώην διοικητής του Νοσοκομ��ίου εμφανίζεται να παίρνει έναν κίτρινο φάκελο, με –σύμφωνα με το κατηγορητήριο- «μίζα» 25.000 ευρώ που φέρεται να απαίτησε από διαφημιστική εταιρεία προκειμένου να συνεχιστεί η σύμβασή της με το νοσηλευτικό ίδρυμα και να τον τοποθετεί στην εσωτερική τσέπη του παλτό του.

Τα χρήματα αυτά που ήταν προσημειωμένα του τα έδωσε δήθεν εκ μέρους της διαφημιστικής ο πρόεδρος του Συλλόγου Προσωπικού της Αlpha Bank, Τάσος Γκιάτης.

Αμέσως μετά τη σύλληψη του ο Τομπούλογλου έκανε λόγο για «σκευωρία», αρνούμενος ότι το ποσό των 25.000 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του ήταν μίζα.

«Τα χρήματα που πήρα προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο. Οι υποχρεώσεις της συγκεκριμένης εταιρείας ήταν πλημμελείς και γι αυτό φοβόταν μήπως κηρυχθεί έκπτωτη» υποστήριξε.

Ωστόσο, οι αποκαλυπτικοί διάλογοι, που ήδη περιέχονται στη δικογραφία δείχνουν κατά τις αρχές μια άλλη εκδοχή:

"Εγώ δεν είμαι ο μ…..ς αυτή την εποχή να αναθέτω 190.000 ευρώ και να μην παίρνω μία. 'Η θα κάνουν κίνηση να μου δώσουν μερίδιο σε εμένα και στον σύμβουλο του Υπουργείου Μιχελάκο, με τον οποίο αναθέσαμε στην εταιρεία το θέμα για την παχυσαρκία ή θα καταγγείλω τον διαγωνισμό και θα τους καταστρέψω", φέρεται να λέει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χ.Τομπούλογλου μετά την απολογία του στη�� ανακρίτρια κ. Ρέα Κατσιβέλη είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 150.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής εμφάνισης του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top