Παρέμβαση της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για τις καταλήψεις- διοργανώνονται μέσω Facebook

Δείτε τι είπε ο υπουργός παιδείας για το θέμα στο Star

Παρέμβαση της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για τις καταλήψεις- διοργανώνονται μέσω Facebook

​Σε συνεχή επαφή με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι ο υπουργός παιδείας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει υποκινητής των μαθητικών καταλήψεων. Μιλώντας αποκλειστικά στο Star, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την ιστοσελίδα στο Facebook μέσω της οποίας οι μαθητές συνομιλούν για τις καταλήψεις τους...

260714121801_11852.jpg
«Εάν είναι μαθητές μεταξύ τους καλώς… Εάν είναι κάποιος άλλος υπάρχει πρόβλημα. Για αυτό λοιπόν, είμαι σε διαρκή επαφή με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και σε λίγο θα ξέρουμε», είπε στο Star ο υπουργός παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο άγνωστος που έφτιαξε την ιστοσελίδα στο Facebook, το βράδυ της Τρίτης, αποφάσισε προσωρινή παύση των καταλήψεων και έστειλε το μήνυμα του.

«500 σχολεία υπό κατάληψη: Πήραν το μήνυμα μας, οπότε κατάληψη και αύριο και μέχρι εκεί. Κρατήστε ημέρες καθώς θα κάνουμε και άλλες παρόμοιες κινητοποιήσεις σαν αυτές. Σκοπός μας ήταν να βγούμε στα ΜΜΕ, και βασικά βγήκαμε σε όλη την Ελλάδα. Αυτά από εμένα, τώρα αποφασίζετε εσείς.»

Την ίδια στιγμή, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε την παρέμβαση όλων των εισαγγελέων της χώρας για το θέμα των καταλήψεων. Μάλιστα ζήτησε να εξασφαλιστεί η κανονική λειτουργεία των σχολείων, ενεργοποιώντας παλαιότερη εγκύκλιο, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει ότι σε περίπτωση καταστροφών πρέπει να παραπέμπονται στο αυτόφωρο οι εξωσχολικοί ενήλικοι δράστες. Επίσης σε περίπτωση καταστροφών από μαθητές θα εξετάζεται το ενδεχόμενο άσκησης διώξεων σε βάρος των γονέων τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ο υπουργός παιδείας είναι αποφασισμένος να προχωρήσει και σε αλλαγή του Προεδρικού διατάγματος που προβλέπει την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών τις ημέρες αργιών του Πάσχα και να εφαρμόσει αυστηρότερα μέτρα. Ο υφυπουργός παιδείας Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος είναι κι αυτός σύμφωνος με την επιβολή αυστηρότερων μέτρων.

Την Τρίτη, κάποιοι μαθητές επέμειναν στην κατάληψη διαφωνώντας κυρίως την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων. Γονείς και καθηγητές σε πολλές περιπτώσεις ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους καταληψίες μαθητές, ενώ στη Λαμία ο προϊστάμενος της εισαγγελίας σταμάτησε την κατάληψη στο 1ο ΕΠΑΛ, με επέμβαση της αστυνομίας. Οι μαθητές και οι γονείς τους οδηγήθηκαν στο τμήμα και θα δικαστούν. Οι μεν για διατάραξη οικιακής ειρήνης, οι δε για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top