Δήμαρχος Χαλανδρίου:«Αν εφαρμοστεί ο νόμος θα πρέπει να φύγουν οι μισοί υπάλληλοι»

Απολογήθηκε το πρωί στον εισαγγελέα εφετών

Δήμαρχος Χαλανδρίου:«Αν εφαρμοστεί ο νόμος θα πρέπει να φύγουν οι μισοί υπάλληλοι»

​Συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του, Νίκο Κωνσταντόπουλο και τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και συνταγματολόγο Γιώργο Κατρούγκαλο, ο δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Σίμος Ρούσσος, προσήλθε στην εισαγγελέα εφετών, όπως σας γράψαμε νωρίτερα.

Ο δήμαρχος κλήθηκε να απολογηθεί για την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μην εφαρμοστεί ο νόμος για τον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων των εργαζομένων του δήμου σε αορίστου χρόνου.

Ο κ. Ρούσσος δήλωσε ότι η δίωξη είναι πολιτική και επικαλέστηκε το συμφέρον των δημοτών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, αν εφαρμοστεί ο νόμος θα πρέπει να φύγουν οι μισοί υπάλληλοι κι έτσι οι δημοτικές υπηρεσίες δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετούν τους δημότες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της απολογίας του είχαν συγκεντρωθεί γύρω στους 150 εργαζομένους, ανάμεσά τους το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης που είναι και ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος.

Το ''παρών'' έδωσε και ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Σταθόπουλος Γιάννης.

Να σημειώσουμε ότι πριν από το δήμαρχο, απολογήθηκε η διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού του δήμου Χαλανδρίου, η οποία κατηγορείται ότι δεν εφαρμόζει το νόμο, παρότι με απόφαση του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα, η επίμαχη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ακυρώθηκε.

Τόσο ο κ. Ρούσσος όσο και η διευθύντρια προσωπικού, κλήθηκαν να υποβάλουν συμπληρωματικό υπόμνημα την ερχόμενη Τετάρτη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top