ΔΩΡΕΑΝ ιατρικές εξετάσεις και θεραπείες για παιδιά από τα Παιδικά Χωριά SOS

Η Μονάδα θα παραμείνει για 10 μέρες στην Αθήνα και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη

ΔΩΡΕΑΝ ιατρικές εξετάσεις και θεραπείες για παιδιά από τα Παιδικά Χωριά SOS

Το πρόγραμμα «Διάγνωση και θεραπεία» για παιδιά που έχουν θέσει σε εφαρμογή τα Παιδικά Χωριά SOS τα χρόνια της κρίσης βρίσκεται σε εξέλιξη την τελευταία εβδομάδα στην Αθήνα, παρέχοντας δωρεάν οδοντιατρική εξέταση και θεραπεία. Η πρωτοβουλία αυτή αφορά οικογένειές που έχουν πληγεί από την κρίση και οι οποίες αδυνατούν να προσφέρουν στα παιδιά τους την στοιχειώδη φροντίδα όχι μόνο της πρόληψης αλλά και της θεραπείας.

Στην Κυψέλη, έξω από το κτίριο που στεγάζει το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS, εδώ και λίγες ημέρες σταθμεύει η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα, σε συνεργασία με τα «Φωτεινά Χαμόγελα». Στη Μονάδα αυτή, οι εθελοντές παιδοδοντίατροι, μέλη της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας, προχωρούν στη θεραπεία και αποκατάσταση οδοντικών προβλημάτων σε περισσότερα από 200 παιδιά, που οι γονείς δεν μπορούν να τους προσφέρουν τις υπηρεσίες αυτές, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.

WP_20141013_014.jpg
Η Μονάδα θα παραμείνει για 10 ολόκληρες ημέρες στην Αθήνα και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, όπου θα καλύψει θεραπευτικές ανάγκες άλλων 100 παιδιών.

Τα μέλη της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά και τον Ιούνιο και Ιούλιο που μας πέρασε, εξέτασαν και έκαναν οδοντιατρικό έλεγχο σε περισσότερο από 350 παιδιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Με γνώμονα λοιπόν τη βελτίωση της υγείας των παιδιών, το πρόγραμμα αυτό διαφοροποιείται στο ότι δεν εστιάζει μόνο στην πρόληψη αλλά προβαίνει και στη θεραπεία και αποκατάσταση των περιστατικών που εξετάζονται, παρέχοντας έτσι ολοκληρωμένη ιατρική φροντίδα.

WP_20141013_004.jpg

Όλο το πρόγραμμα «Διάγνωση και θεραπεία», που περιλαμβάνει παιδιατρικές, οδοντιατρικές και οφθαλμολογικές εξετάσεις και θεραπείες 520 παιδιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, χρηματοδοτείται από την Johnson & Johnson Ελλάς.

Ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος κ. Γιώργος Πρωτόπαπας μεταξύ άλλων δήλωσε : «Παρά τις αντίξοες συνθήκες και τη βαριά φορολογία που αντιμετωπίζουμε στα Παιδικά Χωριά SOS, όσο η εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας συνεχίζεται τόσο θα προσπαθούμε μέσα από τις δωρεές και την αλληλεγγύη των συμπολιτών μας, να προσφέρουμε για τα παιδιά και τις οικογένειες σε κρίση.»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top