ΟΛΑ όσα έγιναν στο γεύμα της Αμάλ Αλαμουντίν με τη Γεωργία Σαμαρά

Έκατσε δίπλα από τον Υπουργό Πολιτισμού

​Η Αμάλ Αλαμουντίν μπορεί να μην ανέβηκε στην Ακρόπολη την είδε όμως από το εστιατόριο που γευμάτισε το μεσημέρι με την Γεωργία Σαμαρά αλλά και την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού. Η θέα την μάγεψε όπως εξομολογήθηκε στους συνεργάτες της ενώ ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετη τονίζοντας συνεχώς ότι έχει εντυπωσιαστεί από την ελληνική φιλοξενία.

Στο γεύμα η Αμάλ Αλαμουντίν κάθισε απέναντι από την σύζυγο του πρωθυπουργού, δίπλα στον Υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα. Μπροστά της είχε δυο κινητά τηλέφωνα ενώ στο τραπέζι υπήρχαν λουλούδια στα αγαπημένα της χρώματα, ροζ και μωβ.

Όπως σας γράψαμε και νωρίτερα στο star.gr, τα τακούνια την κράτησαν μακριά από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, αν και οι επίσημες ανακοινώσεις ανέφεραν ως αιτία τη δυσκολία που θα αντιμετώπιζε ο Τύπος και ο συγκεντρωμένος κόσμος.

Στο γεύμα συζητήθηκε για ακόμη μια φορά το πως μπορούν να γυρίσουν τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Η Αμάλ Αλαμουντίν και οι Βρετανοί συνεργάτες της έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην πρόταση που έκανε πριν από δέκα χρόνια η ελληνική κυβέρνηση στους Βρετανούς. Να μας δώσουν, δηλαδή, τα μάρμαρα και να τους δίνουμε εμείς σε τακτά διαστήματα εκθέματα για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Η πρόταση δεν φαίνεται πάντως να συγκινεί ιδιαίτερα τους Βρετανούς καθώς στο παρελθόν την είχαν αρνηθεί. Τώρα η Αμάλ Αλαμουντίν και η ομάδα της σκέφτονται να την επαναφέρουν σαν μια από τις λύσεις για την επιστροφή των γλυπτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top