Προσεύχονται στους 12 Θεούς του Ολύμπου και κάνουν τελετές στη φύση!

Αλλάζουν και τα ονόματά τους…

​Πώς θα αντιδρούσατε στην Ελλάδα του 21ου αιώνα αν βλέπατε γυναίκες και άνδρες με χλαμύδες και χιτώνες να προσεύχονται στο Δία, την Αθηνά ή τον Ποσειδώνα;

Η εκπομπή «Μίλα» μίλησε με ανθρώπους μια άλλης θρησκείας, εκείνης που μάθαμε διαβάζοντας μυθολογία.

Πολλοί από αυτούς έχουν τατουάζ όπως τη μορφή της θεάς Αθηνάς, ένα λωτό ή μια κουκουβάγια…

«Το όνομά μου είναι Αιγέας που ήταν ο πατέρας του Θησέα. Βαφτίστηκα με άλλο όνομα αλλά αποφάσισα ότι ήθελα να κάνω ονοματοδοσία.» λέει ένας άνδρας στην κάμερα της εκπομπής.

Το ρόλο του ανάδοχου αναλαμβάνει ο πατέρας ο οποίος ανάβει την πυρά του βωμού και επικαλείται τους Θεούς. Είναι εκείνος που περιφέρει 3 φορές το παιδί γύρω από το βωμό.

Στη σπονδή προσφέρουν άρωμα, γάλα και μέλι. Οι ίδιοι αποκαλούνται Εθνικοί και υποστηρίζουν ότι τον όρο θρησκεία τον χρησιμοποιούν συμβατικά ενώ αντί για προσευχές ψέλνουν ύμνους.

Ο Ηραίος πάλι, που έχει βαφτιστεί Νίκος μετά από κάποια χρόνια συνειδητοποίησε ότι προστάτιδά του είναι η Θεά Ήρα.

Τις τελετές τους φροντίζουν να τις κάνουν στην ύπαιθρο. Ντύνονται σαν αρχαίοι Έλληνες ανάβουν τον βωμό τους τον οποίο βρίσκονται αγάλματα της Εστίας και του Δία, θυμίζοντας κατά πολύ κάποιο θεατρικό δρώμενο με την μόνη διαφορά ότι για εκείνους είναι μια ιερή στιγμή.

Στον όρο 12θειστές αντιδρούν. Για αυτούς οι θεοί δεν είναι μόνο 12 αφού λατρεύουν κάθε στοιχείο της φύσης. «Δεν είμαστε 12θειστες. Χρησιμοποιούμαι απλά τον όρο Έλληνες.» σημειώνουν.

Όσο για τη σχέ��η τους με τη Χρυσή Αυγή; «Οι Έλληνες γέννησαν την δημοκρατία οπότε πώς μπορούμε να μιλάμε για αυτά τα μορφώματα. Έχουμε ανοχή στη διαφορετικότητα.» τονίζουν.

Μόδα, αντίδραση ή αγάπη προς τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό; Πάντως αν έχετε δώσει Στο παιδί σας κάποιο όνομα αρχαίου Έλληνα θεού , οι Εθνικοί το θεωρούν ύβρι.

«Δεν δίνουμε τα ονόματα των θεών θεωρείται ύβρις, από σεβασμό. Όπως από σεβασμό προς τη φύση δεν θα κόψεις ένα δένδρο….» λένε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top