Μόνο στο Star: Συγκινητικές ιστορίες νέων που έχουν ανάγκη το κοινων��κό μέρισμα

«Χρειάζομαι τα χρήματα για πάρω τρόφιμα και να βοηθήσω την οικογένειά μου»

Μόνο στο Star: Συγκινητικές ιστορίες νέων που έχουν ανάγκη το κοινωνικό μέρισμα
​Ο Xρήστος Χαραλαμπίδης είναι εικοσιενός ετών και άνεργος. Πριν λίγο καιρό αποφάσισε να φύγει από το πατρικό του και να νοικιάσει με την αδελφή του ένα διαμέρισμα που προσπαθεί να το συντηρήσει με περιστασιακές δουλείες.

«Το εισόδημά μου το χρόνο είναι κάτω από 6 χιλιάρικα. Για το κοινωνικό μέρισμα πιστεύω ότι το δικαιούμαι. Θα πάω να κάνω την αίτηση τώρα. Πιστεύω να το πάρω. Τα χρήματα για κάποιον καιρό θα με βοηθήσουν. Μέχρι να βρω δουλειά.» αναφέρει στην κάμερα του Star.

Η Ελένη Μπρούμα στα 24 της χρόνια έχει τελειώσει τις σπουδές της και κάνει πρακτική. Το χρόνο βγάζει περίπου 5.000 ευρώ και δε δικαιούται το μέρισμα γιατί μένει φιλοξενούμενη στη μητέρα της. Ωστόσο έκανε την αίτηση μήπως και αλλάξει κάτι.

«Θα χρησιμοποιούσα αυτά τα χρήματα πρώτα από όλα για την οικογένειά μου επειδή τα βγάζω δύσκολα πέρα. Μια τρέχουσα ανάγκη που θα ήθελα να καλύψω με τα λεφτά αυτά είναι τα τρόφιμα. Τροφή, ρεύμα και να συνεισφέρω κάτι στην οικογένειά μου.»

Ίδια τύχη με την Ελένη όμως είχε και ο 23χρονος Ορέστης Σοφιανός που εδώ και έξι μήνες είναι άνεργος.

«Εγώ έχω ετήσιο εισόδημα 5 χιλιάδες ευρώ και μένω με τους γονείς μου άρα από ότι ξέρω δε θα το πάρω . Ήρθε τώρα το χαράτσι με τη ΔΕΗ 600 ευρώ και άμα μπορούσα να πάρω το επίδομα των 500 ευρώ θα ήταν μεγάλη βοήθεια.»

Λογιστές και φοροτεχνικοί λένε πως στα γραφεία τους οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα πέφτουν βροχή αλλά ελάχιστες τελικά εγκρίνονται. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top