Τρομοκρατικά χτυπήματα με παγιδευμένα αυτοκίνητα που έχουν γίνει στη χώρα μας

17 Νοέμβρη, ΕΛΑ και 1η Μάη είχαν πρωτοστατήσει σε αυτά

Τρομοκρατικά χτυπήματα με παγιδευμένα αυτοκίνητα που έχουν γίνει στη χώρα μας
Το χτύπημα με το παγιδευμένο αυτοκίνητο δεν είναι το πρώτο στην χώρα μας. Στο παρελθόν 17 Νοέμβρη, ΕΛΑ και 1η Μάη έχουν κάνει ανάλογα χτυπήματα.

26.12.1985: Στην Καισαριανή στην οδός Ευφρονίου, έχουμε βομβιστική επίθεση σε κλούβα των ΜΑΤ με παγιδευμένο αυτοκίνητο από την 17 Ν. Νεκρός ο αρχιφύλακας Νίκος Γεωργακόπουλος, βαριά τραυματισμένος ο αστυνομικός Νίκος Λουρίδας και άλλοι 13 αστυνομικοί τραυματίζονται ελαφρά.

28.6.1988: Στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς δολοφονείται με παγιδευμένο αυτοκίνητο ο Αμερικανός στρατιωτικός ακόλουθος Ουίλιαμ Νορντεν.

08.05.1989: Απόπειρα δολοφονίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Πέτσου με βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο από την 17 Ν.

26.2.1992: Τραυματισμός 19 αστυνομικών και δύο πολιτών, μετά από έκρηξη βόμβας που έγινε με τηλεχειρισμό σε λεωφορείο των ΜΑΤ, απέναντι από το σταθμό του Ηλεκτρικού στο Θησείο. Την τρομοκρατική ενέργεια αναλαμβάνουν ΕΛΑ και 1η Μάη.

19.9.1994: Δολοφονία του αστυνομικού υποδιευθυντή Απ.Βέλλιου και σοβαρός τραυματισμός δύο αστυνομικών από έκρηξη βόμβας με τηλεχειρισμό σε λεωφορείο της Αστυνομίας στην οδό Αβέρωφ. Τραυματίστηκαν επίσης ελαφρά άλλοι δέκα αστυνομικοί και δύο πολίτες. Και εδώ έχουν δράσει από κοινού ΕΛΑ και 1η Μάη.

2.9.2009: Ισχυρότατη έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από το κτίριο του χρηματιστηρίου στην λεωφόρο Αθηνών από την οποία τραυματίζεται ελαφρά μια ιδιωτική υπάλληλος. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top