ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ από τα βασανιστήρια του Καρέλι: Του έκαναν ΦΑΛΑΓΓΑ στα πέλματα με σεντόνια

Ανακρίτρια Σερρών: κάλεσε σε απολογία 15 σωφρονιστικούς υπαλλήλους

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ από τα βασανιστήρια του Καρέλι: Του έκαναν ΦΑΛΑΓΓΑ στα πέλματα με σεντόνια

​Νέα στοιχεία από τον βασανισμό του Αλβανού βαρυποινίτη στις φυλακές Νιγρίτας, Ίλι Καρέλι είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από τα ευρήματα του ιατροδικαστή, ο βασανισμός τύπου φάλαγγα στα πέλματα έγινε με σεντόνια, τα οποία ο βασανιστής τα έστριψε ώστε να μοιάζουν με αυτοσχέδιο βούρδουλα.

Ακόμα, η ώρα του βασανισμού εντοπίζεται, λίγο μετά την παράδοση του Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας. Αυτό σημαίνει ότι το περιστατικό συνέβη στην αίθουσα αναμονής των φυλακών, που δεν βιντεοσκοπείται, και μάλιστα εκεί είχαν βρεθεί κηλίδες αίματος, που -σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΑΣ- προσπάθησαν κάποιοι να καθαρίσουν.

Μάλιστα, αυτή η απόπειρα καθαρισμού ήταν το στοιχείο που οδήγησε την ΕΛΑΣ στην αποκάλυψη των δραστών με βάση την αποτυχημένη προσπάθεια εξαφάνισης των ιχνών τους.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε την Τετάρτη από την εισαγγελία Άμφισσας στην εισαγγελία Σερρών, όπου την παρέλαβε αρχικά ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Φίλιππος Παπαδόπουλος.

H ανακρίτρια Σερρών, Γεωργία Τουτουντζή, που χειρίζεται εφεξής τη δικογραφία θα αναλάβει τις επόμενες μέρες να προσωποποιήσει τις κατηγορίες, προκειμένου στη συνέχεια να καλέσει τα εμπλεκόμενα πρόσωπα -ως κατηγορούμενα πια- σε απολογία.

Ακόμα η ανακρίτρια Σερρών κάλεσε σε απολογία το Σάββατο 15 σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας Σερρών, στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης που διενεργεί για την υπόθεση του θανάτου του 42χρονου Αλβανού βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι.

Θεωρείται βέβαιο πάντως ότι οι 15 σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα ζητήσουν και θα λάβουν προθεσμίες για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους και να λάβουν οι συνήγοροί τους αντίγραφα του κατηγορητηρίου.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ - ΜΠΕ, το αδίκημα για το οποίο θα κληθούν να δώσουν εξηγή��εις στην ανακρίτρια είναι αυτό της διακεκριμένης περίπτωσης βασανισμού κρατουμένου που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο ανθρώπου.

Κατά τις ίδιες πηγές, η πράξη αυτήν βαραίνει τόσο αυτούς που συνέβαλαν στην αποτρόπαια πράξη, όσο κι εκείνους που δεν απέτρεψαν και δεν παρέλειψαν να κάνουν τις οφειλόμενες ενέργειες προκειμένου να αποτραπεί.

Στον κατάλογο των παραπάνω σωφρονιστικών υπαλλήλων δεν περιλαμβάνεται ο διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας, ο οποίος αντιμετωπίζει το πλημμέλημα της υπόθαλψης εγκληματία.

Όσον αφορά τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Μαλανδρίνου και τους αστυνομικούς του ΑΤ Ιτέας ερευνώνται οι κατηγορίες της παράνομης εισαγωγής όπλων και η βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Πάντως, εάν και εφόσον αυτοί καταστούν κατηγορούμενοι θα κληθούν να απολογηθούν στις ανακριτικές αρχές της Άμφισσας όπου θα επιστρέψει κομμάτι της δικογραφίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top