Αθώοι οι 9 σχολικοί φύλακες που είχαν εισβάλει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Αντιμετώπιζαν κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής

​Αθώους έκρινε το Ε’ Τριμελές πλημμελειοδικείο τους 9 σχολικούς φύλακες που είχαν συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2013 μέσα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τα άτομα αυτά είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν για τη διαδικασία της διαθεσιμότητας, ζητώντας ραντεβού με τον Υπουργό κ. Μητσοτάκη.

Οι 9 συλληφθέντες αντιμετώπιζαν κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής και διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, οι οποίες, όπως τόνισε η Εισαγγελέας «δεν προέκυψαν, τουλάχιστον για τους συγκεκριμένους κατηγορουμένους. Δεν είναι σαφές ότι οι συγκεκριμένοι απώθησαν τους αστυνομικούς, ούτε προέκυψε κάποια όχληση των εργαζομένων στο υπουργείο».

Κανένα βίαιο περιστατικό δεν αντελήφθη η καθαρίστρια του υπουργείου, η όποια κατέθεσε ως μάρτυρας.

«Ήδη είχαν εισέλθει κάποια άτομα στο υπουργείο από τις 06.20 το πρωί, πριν αρχίσουν να εργάζονται οι υπηρεσίες. Ένας νεαρός αστυνομικός κάλεσε στον πανικό του τα ΜΑΤ. Όταν έφτασαν οι δυνάμεις ασφάλειας, άνοιξαν τα ρολά για να εισέλθουν οι αστυνομικοί, και τότε μπήκε μέσα στο Υπουργείο πολύς κόσμος».

Με δάκρυα στα μάτια απολογηθήκαν οι περισσότεροι κατηγορούμενοι, αρνήθηκαν τις κατηγορίες και απέδωσαν την αγανάκτηση τους «στο άδικο που τους έπνιγε. 5 μήνες σε διαθεσιμότητα και πλέον είμαστε απολυμένοι. Όλους τους μήνες ο Μητσοτάκης ποτέ δεν μας δέχτηκε», είπαν.

Σαν μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας σχολικών φυλάκων Δημήτρης Μπαστας και ο Θέμης Μπαλασόπουλος.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top