Συγκλονιστική ιστορία: Τυφλά αδέρφια θέλουν να ζήσουν στο οικοτροφείο κι όχι με την μητέρα τους

«Δεν είμαστε ίδρυμα κλειστής φροντίδας»

Συγκλονιστική ιστορία: Τυφλά αδέρφια θέλουν να ζήσουν στο οικοτροφείο κι όχι με την μητέρα τους
Η ζωή έδειξε το σκληρό πρόσωπό της σε δύο τυφλά αδέρφια από την Θεσσαλονίκη για δεύτερη φορά.

Ο λόγος για μια 38χρονη κοπέλα και τον 35χρονο αδερφός της, οι οποίοι όπως σας αναφέραμε παραπάνω αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

Όμως εδώ και λίγους μήνες καλούνται να λύσουν ακόμα ένα πρόβλημα, αυτό της στέγασης.

Τα δύο αδέρφια μέχρι πρότινος ζούσαν με τον πατέρα τους , αλλά μετά τον αιφνίδιο θάνατό του, τον περασμένο Δεκέμβριο, μετακόμισαν στη μητέρα τους, στην Καβάλα, απ' όπου όμως θέλουν να φύγουν γιατί οι σχέσεις τους δεν είναι καλές.

Το ζήτημα έφτασε στα αφτιά της προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, κ. Ελένης Καρυπίδου, η οποία κατήγγειλε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ζήτησε να επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη και να μείνουν μόνιμα στο οικοτροφείο του Κέντρου Αποκαταστάσεως Τυφλών αλλά η διοίκηση απέρριψε το αίτημά της.

Η ίδια δεν παρέλειψε να τονίσει πως ο 35χρονος άνδρας παθαίνει κρίσεις επιληψίας.

Ωστόσο, υπήρξε απάντηση από την διευθύντρια της Σχολής Τυφλών, κ. Σοφία Γκίκα: «Δεν είμαστε ίδρυμα κλειστ��ς φροντίδας και εφόσον μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά τους προτείναμε αυτές τις λύσεις. Οι ίδιοι, μάλιστα, εφόσον υπάρχει αδυναμία διαμονής τους στο ΚΕΑΤ, αντιμετωπίζουν θετικά την εισαγωγή τους στην ιδιωτική κλινική».

Τέλος, να αναφέρουμε πως εξαιτίας αυτού του γεγονότος πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης, με αίτημα να δεχθεί η διοίκηση τη φιλοξενία των δύο αδερφών, στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (ΚΕΑΤ).


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top