Στοιχεία-σοκ από το Υπουργείο Παιδείας: ΕΝΑΣ στους ΤΡΕΙΣ μαθητές πέφτει θύμα bullying

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο του εκφοβισμού

Στοιχεία-σοκ από το Υπουργείο Παιδείας: ΕΝΑΣ στους ΤΡΕΙΣ μαθητές πέφτει θύμα bullying

​Σοκάρουν τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το Υπουργείο Παιδείας για τις διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο του εκφοβισμού στα σχολεία.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, ΕΝΑΣ στους ΤΡΕΙΣ μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει πέσει θύμα bullying.

ΕΝΑΣ στους ΔΥΟ, έχει υπάρξει μάρτυρας σε ανάλογα περιστατικά.

Girl-Bullying.jpg
Αναλυτικά, το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει πως το 10% των μαθητών πέφτει θύμα επιθετικής παρενόχλησης από άλλα παιδιά, την ώρα που το 5% του μαθητικού πληθυσμού είναι θύτες, με τα αγόρια να είναι πιο επιθετικά, καθώς η εμπλοκή τους σε περιστατικά βίας είναι 3 προς 1 έναντι των κοριτσιών.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση στα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού με ποσοστό 31,98%, ενώ πρώτη είναι η Λιθουανία σε ποσοστό 51,65%, δεύτερη η Εσθονία με 50,20%, τρίτη η Βουλγαρία με 34,66%, πέμπτη η Λετονία με 25,21% και έκτη η Ιταλία με 15,09%, σύμφωνα με έρευνα του «Χαμόγελου του Παιδιού» σε έξι χώρες.

Τα περιστατικά κυμαίνονται από λεκτική και σωματική βία, έως επικοινωνία στο διαδίκτυο με απειλητικό περιεχόμενο και υβριστικά SMS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ, ΣΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ STAR.GR, ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΙΑΣ 15ΧΡΟΝΗΣ, ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΘΥΜΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top