Μέρκελ: «Θα απογοητευτούν όσοι περιμένουν αλλαγές στις συνθήκες της Ε.Ε.»

«Η Γερμανία επιθυμεί ένα ισχυρό Ηνωμένο Βασίλειο»

 Μέρκελ: «Θα απογοητευτούν όσοι περιμένουν αλλαγές στις συνθήκες της Ε.Ε.»
Η Άγκελα Μέρκελ ταξίδεψε μέχρι την Μεγάλη Βρετανία και εκεί χαιρέτησε τη στενή συνεργασία της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η Γερμανίδα Καγκελάριος διευκρίνισε ότι κάποιοι πιστεύουν πως θα ανοίξει τον δρόμο για θεμελιώδη μεταρρύθμιση της Ε.Ε.

«Θα απογοητευτούν» είπε ορθά-κοφτά.

«Η Γερμανία επιθυμεί ένα ισχυρό Ηνωμένο Βασίλειο με μια σθεναρή φωνή εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο θα συμβάλλει στην επίτευξη των μεταρρυθμίσεων», ανέφερε η ίδια.

Μπορεί βέβαια η Μέρκελ να κάνει λόγο για ένα ισχυρό Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο αυξάνεται η αβεβαιότητα για το ευρωπαϊκό μέλλον της Μ. Βρετανίας.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δεσμεύτηκε ότι θα γίνει δημοψήφισμα για το αν θα παραμείνει η χώρα του στην Ε.Ε. ή όχι, μέσα στο 2015.

Η Καγκελάριος επισήμανε ότι μια Ευρώπη χωρίς σύνορα είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα αλλά πρόσθεσε ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να βρουν το θάρρος να τοποθετηθούν εναντίον των "καταχρήσεων" και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Τέλος πρόσθεσε: «Άλλοι ανέμεναν το ακριβώς αντίθετο, ήλπιζαν ότι θα παρέδιδα ένα απλό και σαφές μήνυμα εδώ στο Λονδίνο, ότι η υπόλοιπη Ευρώπη δεν προτίθεται να δώσει κανένα αντάλλαγμα για να κρατήσει τη Βρετανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Φοβούμαι ότι οι ελπίδες αυτές θα διαψευστούν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top