Πόρισμα-Κόλαφος: «Έφαγαν» 1 εκατ. ευρώ από τα κυλικεία του ΑΠΘ

Ποινική δίωξη για κακούργημα σε πρώην διευθύνοντα σύμβουλο

Πόρισμα-Κόλαφος: «Έφαγαν» 1 εκατ. ευρώ από τα κυλικεία του ΑΠΘ

​«Φτερά» έκανε το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ από τα κυλικεία του ΑΠΘ όπως έδειξε η πολύμηνη έρευνα του ΣΔΟΕ.


Ο μέχρι προσφάτως διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας (ΕΑΔΠ) του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης φέρεται ότι δεν εισέπραττε ως όφειλε τα ενοίκια από τους επιχειρηματίες που τα εκμεταλλεύονταν με αποτέλεσμα την 5ετία 2008-2012, το Πανεπιστήμιο να ζημιωθεί με το ποσό του 1 εκατομμυρίου 23 χιλιάδων ευρώ!

Το τελικό πόρισμα της έρευνας του ΣΔΟΕ διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρη Δημόπουλο, ο οποίος παρήγγειλε την ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Εταιρείας και έτσι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Εταιρίας βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία, σε βαθμό κακουργήματος.

Πιο ειδικά, κατηγορείται ότι δεχόταν μεταχρονολογημένες επιταγές, δεν καταλόγιζε τόκους υπερημερίας, έδινε σιωπηρές παρατάσεις στην εξόφληση των ενοικίων, δεν εισέπραττε επιταγές που είχε στα χέρια του κ.ά.


Η έρευνα επικεντρώθηκε σε πέντε κυλικεία του ΑΠΘ που διαχειρίζεται η Εταιρεία: αυτά της Φοιτητικής Λέσχης, της Πολυτεχνικής Σχολής, του Τμήματος Νομικών και Οικονομικών Επιστημών, της Κεντρικής Βιβλιοθήκης και του Χημικού, όπως επίσης της Φιλοσοφικής Σχολής.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΔΠ φέρεται ότι δεν ενημέρωνε το 7μελες διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας, πρόεδρος του οποίου είναι ο εκάστοτε πρύτανης του Ιδρύματος.

Κατά την έρευνα, ο κατηγορούμενος εξετάστηκε κατ' αντιπαράσταση τόσο με τον νυν πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλο όσο και με τον προκάτοχό του Αναστάσιο Μάνθο.

Μάλιστα, πρόσφατα, και λίγες μέρες μετά την κατ' αντιπαράσταση εξέταση, ο κατηγορούμενος απομακρύνθηκε από τη θέση του.


Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, στο πόρισμα δεν καταλογίζονται ποινικές ευθύνες σε βάρος των μελών της διοίκησης για την επίμαχη 5ετία, καθώς, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, δεν διαπιστώθηκε δόλος ή αμέλεια. Καταλογίστηκαν, πάντως, ευθύνες σε βαθμό πλημμελήματο�� που όμως παραγράφηκαν.

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο από την εκπομπή LIVE U

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top