ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΚΟ: Στη διάθεση της δικαιοσύνης δήλωσε ο Άλεξ Ρόντος

Κατέθεσε και για το σχέδιο δολοφονίας εναντίον του Κ. Καραμανλή

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΚΟ: Στη διάθεση της δικαιοσύνης δήλωσε ο Άλεξ Ρόντος

​Στο γραφείο της 4ης ειδικής ανακρίτριας Αθηνών Μαρίνας Ευαγγέλου εμφανίστηκε αυτοβούλως το πρωί της Πέμπτης ο Άλεξ Ρόντος, άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου και νυν απεσταλμένος της ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής για ζητήματα ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο διπλωμάτης, ως επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) - ιδιότητα που τον έφερε τώρα στον ανακριτή - είχε υπό την εποπτεία του ΜΚΟ, όπως αυτή του δημοσιογράφου και νυν κρατουμένου Κώστα Τζεβελέκου για την αποναρκοθέτηση του Λιβάνου και η οποία φέρεται να εισέπραξε παρανόμως περίπου εννέα εκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2004.

Ο Ρόντος μετά το σάλο που προκλήθηκε και το μυστήριο για την ακριβή θέση του, όσο και τις προθέσεις του να εμφανιστεί ή όχι ενώπιον των ανακριτικών αρχών όταν κληθεί, έσπευσε σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες το πρωί της Πέμπτης στο γραφείο της ανακρίτριας και τέθηκε επισήμως στη διάθεση της.

Συγκεκριμένα εμφανίστηκε με τον δικηγόρο του Γιάννη Μαντζουράνη , τον οποίο διόρισε επίσημα και εγγράφως συνήγορό του ενώπιον της ανακρίτριας, ενώ δήλωσε τη διεύθυνσή του στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό όπου βρίσκεται.

Φέρεται δε να δήλωσε ξεκάθαρα την βούληση του να προσέλθει αυτομάτως ενώπιον της ανακρίτριας όταν του ζητηθεί και να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση της ΜΚΟ αποναρκοθέτησης.

Στη συνέχεια αποχώρησε και πιθανότατα θα επιστρέψει στο εξωτερικό στη δουλειά του, μέχρι να κληθεί επισήμως από τις αρχές και να απολογηθεί για την υπόθεση, αφού δεν έχει ακόμα συνταχθεί σε βάρος του κατηγορητήριο, ούτε του έχει τεθεί κάποιος περιοριστικούς όρος απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Κι άλλη κατάθεση από τον Ρόντο για το σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή
Την επόμενη πάντως της παρουσίας του στην ανακρίτρια που διερευνά την υπόθεση της ΜΚΟ , ο κ. Ρόντος δεν αποχώρησε από τη χώρα αλλά επέστρεψε στα δικαστήρια της Ευελπίδων και βρέθηκε ως μάρτυρας ενώπιον του 3ου τακτικού ανακριτή Δ. Φούκα , ο οποίος διερευνά την υπόθεση των καταγγελιών περί σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή , με σκοπό, όπως αναφέρεται σε σχετικό -δημοσιοποιημένο- έγγρ��φο που αποδίδεται από δημοσιεύματα στην ΕΥΠ, "να ανατραπεί η ενεργειακή πολιτική της τότε κυβέρνησης ".

Στα πλαίσια αυτά, σύμφωνα με τις καταγγελίες εξελισσόταν ένα σχέδιο ανατροπής ή ματαίωσης της δημιουργίας του αγωγού South Stream, και σε αυτό συμμετείχαν δυτικές και Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες.

Στο εν λόγω έγγραφο, που δημοσιεύθηκε υπήρχε αναφορά πως η επιχείρηση (που φέρεται να εξελίχθηκε σε δυο στάδια το 2008-09) ήταν σε γνώση του Άλεξ Ρόντου, συμβούλου του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρεου. Για αυτό το λόγο και κλήθηκε ��α καταθέσει ως μάρτυρας από τον ανακριτή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top