Κόλαφος το Συμβούλιο της Ευρώπης: Καμία πολιτική για τους νέους στην Ελλάδα

Απελπισμένοι νιώθουν επειδή δεν βρίσκουν δουλειά- Τι λένε οι ίδιοι στο STAR

Κόλαφος το Συμβούλιο της Ευρώπης: Καμία πολιτική για τους νέους στην Ελλάδα
Οι μέρες περνάνε, η ανεργία αυξάνεται και πολλοί νέοι απελπίζονται…Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η ανεργία στους νέους έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Από 31, 3% που ήταν το 2010 φέτος εκτινάχτηκε στο 60,6%, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ωστόσο πολλοί νέοι που ψάχνουν διέξοδο μέσω ΟΑΕΔ βρίσκουν κλειστές πόρτες.

Την ίδια ώρα έκθεση -καταπέλτης του Συμβούλιου της Ευρώπης δείχνει ότι αν και οι νέοι κινδυνεύουν όλο και περισσότερο από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλ��ισμό η πολιτική για την αντιμετώπιση της ανεργίας είναι ανεπαρκής.

Το προσχέδιο της έκθεσης κάνει λόγο για σημαντικές ελλείψεις υποστήριξης των νέων στην Ελλάδα, δη μετά το ξέσπασμα της κρίσης, τόσο σε επίπεδο τόνωσης της επιχειρηματικότητας όσο και στην ανάπτυξη της Κοινωνίας των Πολιτών.

«Αυτό που απορρέει από τη δέσμευση της κυβέρνησης για την προώθηση της επιχειρηματικότητας είναι η άποψη ότι οι νέοι Έλληνες είναι παθητικοί και εξαρτημένοι. Στο πλαίσιο αυτό, η γενική προσέγγιση για τη νεολαία στην Ελλάδα μπορεί να σκιαγραφηθεί ως αντιδραστική», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.

Εντωμεταξύ, αυτές που φαίνονται να δυσκολεύονται περισσότερο να βρουν δουλειά μετά τις σπουδές είναι οι γυναίκες.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν προγράμματα του ΟΑΕΔ όπου θα επιδοτούνται επιχειρήσεις για να προσλάβουν άνεργους. Σκοπός είναι να δημιουργηθούν 10.000 θέσεις εργασίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top