4 αγγελούδια ζουν μες στο σκοτάδι-Και οι 2 γονείς είναι άνεργοι

Αδυνατούν να πληρώσουν λογαριασμούς 4.000 ευρώ

4 αγγελούδια ζουν μες στο σκοτάδι-Και οι 2 γονείς ε��ναι άνεργοι

​Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει 40 οικογένειες στο οικισμό σεισμοπλήκτων Καποτά. Οι κάτοικοι ισχυρίζονται οτι αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ενώ η υπηρεσία επικαλείται φαινόμενα ρευματοκλοπής στην περιοχή.

«Εμάς μας είπαν από τη ΔΕΗ ότι μας βλέπουν σαν αριθμούς. Τι αριθμό έχει το ρολόι σου; Αυτός ο αριθμός είσαι. Δεν τον νοιάζει ότι πίσω από αυτόν τον αριθμό υπάρχουν ψυχές.» λέει με απόγνωση στο βλέμμα ο κύριος Τάσος που έχει τέσσερα παιδιά τα οποία ζουν μες στο σκοτάδι, καθώς χρωστά στη ΔΕΗ 4.000 ευρώ. Οι λογαριασμοί είναι απλήρωτοι από το 2010..

«Δεν μπορώ ούτε να μαγειρέψω για τα μικρά» μας λέει η μητέρα..

«Πήγαμε να κάνουμε στη ΔΕΗ ρύθμιση και μας είπαν ότι θέλουν το μισό ποσό. Αν είχαμε το μισό ποσό να δώσουμε, θα δουλεύαμε και δε θα μέναμε εδώ μέσα. Δεν το κάνουμε επειδή μας αρέσει, το κάνουμε επειδή έχουμε ανάγκη.» προσθέτει ο Τάσος.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, τα υπνοδωμάτια δεν έχουν παράθυρα κι έτσι μόλις πέσει ο ήλιος ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν να δουν είναι να ανάψουν κεριά ή τη λάμπα υγραερίου.

Και οι δύο γονείς είναι άνεργοι. Ο Τάσος δούλευε σε εργοστάσιο με στρώματα. Όταν έγινε μείωση προσωπικού, έχασε τη δουλειά του, όπως λέει και από τότε κάνει κάποια μεροκάματα περιστασιακά.

«Γυρίσαμε στην εποχή του πολέμου, είμαστε με τις γκαζόλαμπες με το πετρέλαιο. Εκεί μας καταντήσανε. Το πιο σημαντικό, είναι ότι δεν έχεις να ζεστάνεις ένα γάλα να δώσεις στο παιδί σου.» τονίζει ο Τάσος.

Από την πλευρά της η ΔΕΗ λέει οτι προχώρησε στην διακοπή ηλεκτροδότησης, μετά απο εισαγγελική παρέμβαση, καθώς στην περιοχή είχαν παρατηρηθεί φαινόμενα ρευματοκλοπής. Μάλιστα, οι διακοπές έγιναν με συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top