Δικαίωση για 45χρονη δανειολήπτρια στην Κρήτη χήρα και μητέρα 2 παιδιών

Για δύο χρόνια δεν θα πειραχθεί η περιουσία της

Δικαίωση για 45χρονη δανειολήπτρια στην Κρήτη χήρα και μητέρα 2 παιδιών

Δικαιώθηκε χήρα δανειολήπτρια με απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, η οποία για την επόμενη διετία διατηρεί την περιουσία της ως έχει και δεν θα χρειαστεί να πληρώσει δόση για το χρέος της, Χριστούγεννα και Πάσχα.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για 45χρονη ιδιωτική υπάλληλο, μητέρα δύο παιδιών, η οποία είναι χρεωμένη σε τράπεζα, αλλά και στον ΟΑΕΔ με συνολικό ποσό χρέωσης 81.425,16 ευρώ, ενώ λαμβάνει μισθό 809,88 ευρώ.

Η περιουσία της είναι ένα σπίτι 66,19 τ.μ., ένα παρκινγκ 37,444 τ.μ. ένα Ι.Χ αυτοκίνητο κατά 50%, και καταθέσεις στην ίδια πιστώτρια τράπεζα ποσού 1.600 ευρώ.

Η δανειολήπτρια βλέποντας την αδυναμία πληρωμής του χρέους της ζήτησε από την Ε.Π.Κ. Κρήτης να ενταχθεί στις διατάξεις του Νόμου 3869/2010, όπως τροποποιήθηκε από τον 4161/2013, καταθέτοντας αίτηση στο Ειρηνοδικείο Χανίων και προτείνοντας σχετικό σχέδιο ρύθμισης των οφειλών, ενημερώνοντας τους πιστωτές της περί αυτού για τον προδικαστικό συμβιβασμό.

Όμως όπως αποδεικνύεται από το σχετικό πρακτικό αρ.27/2014, ο αρμόδιος Ειρηνοδίκης, διαπίστωσε και βεβαιώνει ότι απέτυχε ο προδικαστικός συμβιβασμός, λόγω μη συναίνεσης των πιστωτών στο προτεινόμενο σχέδιο.

Το Ειρηνοδικείο Χανίων, αφού διαπίστωσε την αποτυχία του προδικαστικού συμβιβασμού εξέδωσε απόφαση στα πλαίσια της Προσωρινής Διαταγής, όπου για δύο χρόνια δηλαδή έως το έτος 2016, απαγορεύει:

- Την λήψη κάθε καταδιωκτικού μέτρου κατά της δανειολήπτριας

- Τη μεταβολή της πραγματικής και νομικής κατάστασης των χρεών της

- Διατηρεί την πραγματική και νομική κατάσταση του συνόλου της περιουσίας της

- Της επιτρέπει κατά τους μήνες που εορτάζονται Πάσχα και Χριστούγεννα στη μη καταβολή δόσης, χωρίς να την υποχρεώνει

- Την καλεί να καταβάλλει στην πιστώτρια τράπεζα μηνιαία δόση 59,56 στον δε Ο.Α.Ε.Δ μηνιαία δόση 16,26 ευρώ. Δηλαδή θα πληρώνει συνολικά το μήνα και στους δύο πιστωτές της το ποσό 75,82 ευρώ τον μήνα, δηλ. θα έχει πληρώσει για 22 μήνες (αφού αφαιρούνται Χριστούγεννα και Πάσχα για το χρέος της μόνο 1.668,04 Ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top