Συμμορία εφοριακών παγιδεύει επωνύμους: Μπαίνουν στο Taxisnet και βλέπουν τις περιουσίες τους

Σε εξέλιξη έρευνα για να ρίξει "φως" στην υπόθεση

Συμμορία εφοριακών παγιδεύει επωνύμους: Μπαίνουν στο Taxisnet και βλέπουν τις περιουσίες τους

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τους «αδιάκριτους» εφοριακούς οι οποίοι έψαχναν μέσω Taxisnet τις περιουσίες πολιτικών, επιχειρηματιών αλλά και ανθρώπων της showbiz.

Ήδη οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για συμμορία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για να ρίξει φως στην υπόθεση για την οποία θα ζητηθεί και η συνδρομή της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το Eforia Gate αποκαλύφθηκε τυχαία, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν μία υπάλληλος του υπουργείου διαπίστωσε ότι υψηλόβαθμα στελέχη ΔΟΥ και χειριστές του Taxisnet ανά τακτά χρονικά διαστήματα έμπαιναν μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών των γραφείων τους στο σύστημα για να παρακολουθήσουν την ανάλυση των εισοδημάτων 300 ατόμων, πολιτικών ή ατόμων με σημαντική οικονομική επιφάνεια ή γνωστών από το χώρο της σόου μπιζ.

«Στην αρχή θεωρήσαμε πως τα πρόσωπα αυτά είχαν προσελκύσει το ενδιαφέρον των εφοριακών που ήθελαν να δουν τι εισοδήματα δηλώνουν. Προφανώς κάποιοι το έκαναν για λόγους κουτσομπολιού, κάποιοι άλλοι όμως δεν είναι τόσο αθώοι», εξηγεί πηγή του υπουργείου Οικονομικών.

Η συγκεκριμένη υπάλληλος ενημέρωσε τον προϊστάμενό της και την υπόθεση ανέλαβε άμεσα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου, η οποία άρχισε να παρακολουθεί ποιοι μπαίνουν τακτικά στο Taxisnet.

Σημειώνεται ότι κάθε υπάλληλος για να μπει στο σύστημα και να ελέγξει τη φορολογική δήλωση ενός πολίτη, χρησιμοποιεί έναν κωδικό, ο οποίος αφήνει ηλεκτρονικό αποτύπωμα στο σύστημα. Έτσι είναι εύκολα να πιαστεί στη φάκα η «περίεργη» ομάδα εφοριακών...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top