Ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη στη ΔΟΥ Κηφισιάς

Δείτε τι αναφέρει η προκήρυξη

Με προκήρυξη στο Διαδίκτυο η οργάνωση «Δυνάμεις του Επαναστατικού Τόξου» ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση βόμβας στην εφορία Κηφισιάς την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου.

Όπως σας είχαμε γράψει από το star.gr, είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε μέσα ενημέρωσης και την Άμεση Δράση, όπου έδωσαν περιθώριο 30 λεπτών για την έκρηξη.

Διαβάστε τι γράφουν στην προκήρυξή τους

"Τα ξημερώματα της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου τοποθετήσαμε εκρηκτικό μηχανισμό στη ΔΟΥ Κηφισιάς, ως πρώτη αντίδραση στη προσπάθεια του κράτους να παρουσιαστεί ως διαιτητής και τιμωρός των υπαλλήλων του χρυσαυγιτών και να στήσει ένα θέαμα ως προπέτασμα καπνού, με απώτερο σκοπό να κρύψει το δικό του φασιστικό τρόπο διακυβέρνησης και τα νέα δολοφονικά μέτρα.

Ο φασισμός αποτελεί ένα μοντέλο άσκησης εξουσίας, που έχει σαν βάση την υπάρχουσα οικονομική οργάνωση και προωθεί καπιταλιστικά συμφέροντα, όπως και η προεδρ��υόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Οι πολιτικές που ασκούνται είναι αυτές που επιτάσσει η ελεύθερη αγορά, της οποίας τα συμφέροντα δε θα είναι ποτέ δημοκρατικά, καθώς όσο βλέπουμε τη δημοκρατία και την ελευθερία στους χώρους εργασίας, τόσο τις βλέπουμε στην οργανωμένη από τον καπιταλισμό καθημερινότητα. Ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός επιβάλλεται με στρατόπεδα συγκέντρωσης, Μανωλάδες, λουκέτα στα νοσοκομεία, απολύσεις, κινηματογραφικές εισβολές σε καταλήψεις, μισθούς πείνας, φυλακίσεις αγωνιστών, συκοφάντηση των ακηδεμόνευτων κοινωνικών αγώνων, διαπόμπευση οροθετικών γυναικών, φορομπηχτικές επιδρομές, με τα σημερινά και αυριανά μνημόνια.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εξαιτίας της οποίας ξεχύθηκε ένας χείμαρρος δίκαιης οργής ενάν��ια στο φασισμό, γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από την κυβέρνηση. Ζυγίζει το πολιτικό κόστος που θα είχε από μια ακόμα κάλυψη φασιστικής δολοφονίας και εντέχνως προβάλλει ένα δημοκρατικό- αντιφασιστικό προσωπείο, αναδύοντας δύο θεωρίες. Η πρώτη, η θεωρία των δυο άκρων και η δεύτερη, αυτή του δημοκρατικού τόξου. Σχετικά με τη θεωρία των δύο άκρων, είναι προφανές ότι προσπαθούν να τσουβαλιάσουν τις δράσεις ενάντια στον ολοκληρωτισμό τους με τις δράσεις της ακροδεξιάς. Η επιβαλλόμενη πλέον από τους πολιτικούς συσχετισμούς σκληρή γραμμή ενάντια στις ανομίες των ναζί, τείνει να συμπεριλάβει τις πράξεις όσων εξεγείρονται προετοιμάζοντας το έδαφος για ένα νέο κύμα επίθεσης ενάντια στους αγωνιζόμενους. Τον ίδιο ακριβώς στόχο έχει το ''δημοκρατικό τόξο'' ή ακόμα χειρότερα το ''αντιφασιστικό μέτωπο''. Πρόκειται για ένα ακόμα πολιτικό παιχνίδι, που συνασπίζει τις συστημικές δυνάμεις ενάντια σε κάθε ''εξτρεμισμό''. Σε όσους ανακάλυψαν ξαφνικά το αντιφασιστικό μέτωπο, ας θυμίσουμε ότι ο αντιφασιστικός αγώνας, που προϋπάρχει της εισόδου των ναζί στο κοινοβούλιο, διεξάγεται από χιλιάδες ανθρώπους που δεκαετίες τώρα βάλλονται και βάλλουν εναντίον των φασιστών. Ο αγώνας αυτός πρέπει να γιγαντωθεί και για να γίνει αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αποκλε��στούν όλες οι δυνάμεις του εξουσιαστικού πλέγματος, που συγκυριακά δηλώνουν αντιφασιστικές. Η χρυσή αυγή, τα κόμματα εξουσίας και η αιωνίως απολογούμενη και θυματοποιημένη αριστερά είναι οι μύγες που κοσμούν τη κουράδα της εξουσίας"

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top