Έν��αση στο Άγιο Όρος: Επέμβαση ΜΑΤ στο κονάκι της μονής Εσφιγμένου

Αρνούνται να εγκαταλείψουν οι μοναχοί

Ένταση στο Άγιο Όρος: Επέμβαση ΜΑΤ στο κονάκι της μονής Εσφιγμένου

Ένταση προκλήθηκε το πρωί στην μονή Εσφιγμένου στις Καρυές του Αγίου Όρους, όταν άντρες των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα και να μπουν μέσα στο κονάκι, όπου βρίσκονταν 20 μοναχοί μαζί με πιστούς και αρνούνταν να εγκαταλείψουν τον χώρο, παρόλο που είχε εκδοθεί απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκιδικής.

Οι ζηλωτές μοναχοί πρέπει να εγκαταλείψουν το κονάκι, καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκιδικής έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων την οποία είχε υποβάλει η νέα αδελφότητα μοναχών, διατάσσοντας την κατάσχεση και την απόδοση του αντιπροσωπείου της μονής.

Παρόλα αυτά, αρνούνταν να υποχωρήσουν και φώναζαν «μολών λαβέ», ενώ ένας μοναχός τραυματίστηκε, όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να σπάσουν την πόρτα με μικρό γερανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέταξαν και στουπί στις αστυνομικές δυνάμεις και δεν αποκλείεται να υπάρξει η επέμβαση εισαγγελέα.

«Μας επιδόθηκε εντολή εκκένωσης του αντιπροσωπείου μας στις Καρυές (κτήριο Β). Δεν θα φύγουμε από το κονάκι μας επειδή η νέα αδελφότητα θέλει με εργασίες να δικαιολογήσει ευρωπαϊκά κονδύλια. Είναι ο τόπος μετανοίας μας και εγκαταβιούμε σε αυτό σαν αδελφότητα αιώνες, πολλοί μοναχοί μας πρωτοπήγαν νέοι στο κονάκι πριν από 50 χρόνια και τώρα πρέπει να φύγουν. Δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί, ακόμα και αν είναι το τελευταίο που θα κάνουμε… Να πάρουν τα ευρωπαικά κονδύλια τους, που τόσο κόπτονται, και να μας αφήσουν στην προσευχή μας. Αλλά, απ' ό,τι φαίνεται, ενοχλούμε παραπάνω από όσο πιστεύαμε», αναφέρουν σε ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top