Ντροπή: Η ΕΥΔΑΠ θέλει να κατασχέσει σπίτι από άνεργο πατέρα για... 813 ευρώ

Του έχει κόψει ήδη το νερό - Δεν είχε χρήματα να πληρώσει

Πρώτη ανάρτηση: 31/05/2013 11:00

Οργή έχει προκαλέσει η απόφαση της ΕΥΔΑΠ να κατασχέσει το σπίτι ενός άνεργου μεταλλεργάτη για χρέος… 813 ευρώ!

Όπως έγινε γνωστό ο άντρας, πατέρας δύο παιδιών, που εργαζόταν στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη όμως ήταν άνεργος εδώ και καιρό, δεν κατάφερε να εξοφλήσει τους λογαριασμούς του προς την ΕΥΔΑΠ από το 2012.

Η εταιρεία, αφού του έκοψε την παροχή του νερού, έψαξε και βρήκε ότι διαθέτει ένα σπίτι και αποφάσισε να του το πάρει!

Στις 29 Μαΐου ξεκίνησε η διαδικασία της κατάσχεσης. Την Πέμπτη, 30 Μαΐου έγινε μία πρώτη παρέμβαση από αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να σταματήσει η διαδικασία, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η διευθύντρια του καταστήματος δήλωσε «αδυναμία».

Η RealNews θα πληρώσει το χρέος

Η είδηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Νίκου Χατζηνικολάου, ο οποίος γνωστοποίησε την απόφαση του να πληρώσει η εφημερίδα RealNews το χρέος του ανθρώπου, προκειμένου να μην του πάρουν το μοναδικό περιουσιακό του στοιχείο.

Χατζηδάκης: Θα ρυθμιστεί το ζήτημα

Ωστόσο, μετά την τεράστια αναστάτωση που προκλήθηκε με τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, υποστήριξε ότι μίλησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ, Α. Βαρθολομαίο, και εξασφάλισε ότι δεν θα γίνει η κατάσχεση του σπιτιού.

Ο κ. Βαρθολομαίος είπε συγκεκριμένα ότι τα τελευταία 15 χρόνια δεν έχει γίνει κατάσχεση σπιτιού από την ΕΥΔΑΠ.

Τώρα, για ποιο λόγο προχώρησε η διαδικασία… άγνωστο!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top