Tην κατηγορία περί ισλαμικής προπαγάνδας από καθηγήτρια ερευνά το υπ. Παιδείας

Την τιμώρησαν επειδή δίδαξε τον «Κεμάλ» του Μ. Χατζιδάκι

Tην κατηγορία περί ισλαμικής προπαγάνδας από καθηγήτρια ερευνά το υπ. Παιδείας

Από το υπουργείο Παιδείας θα ερευνηθεί τελικά εάν ευσταθεί η καταγγελία δασκάλας μουσικής της Ε' τάξης δημοτικού σχολείου της Θεσσαλονίκης ότι δέχθηκε επίπληξη από τη διευθύντριά της ύστερα από παράπονο γονιού μαθητή για ισλαμική προπαγάνδα, επειδή δίδαξε στα παιδιά το τραγούδι «Κεμάλ» του Μάνου Χατζιδάκι σε στίχους του Νίκου Γκάτσου.

Τις προσεχείς ημέρες θα γίνουν εντατικές έρευνες για την καταγγελία, που ήρθε στην επιφάνεια μέσα από ανάρτηση που έκανε η ίδια η δασκάλα στο facebook. Tην εντολή για την έρευνα έδωσε ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου στον αρμόδιο διευθυντή εκπαίδευσης, αν είναι υπαρκτό το ζήτημα που προέκυψε.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας που επικαλείται το Βήμα αναφέρουν ότι ο υφυπουργός ενδιαφέρεται «να ελέγξει αντιπαιδαγωγικές και αυταρχικές συμπεριφορές τέτοιου είδους που εκτός των άλλων προδίδουν πολιτιστική ένδεια».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα υπάρχουν φήμες που αναφέρουν ότι οι διαμαρτυρίες του γονιού δεν αφορούσαν τον «Κεμάλ» του Μάνου Χατζιδάκι, αλλά φωτοτυπία άλλου τραγουδιού που είχε δοθεί στα παιδιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top