Ένταση στο Σύνταγμα από τα μέλη της Χρυσής Αυγής για το «συσσίτιο μόνο για Έλληνες»

Ο Γ.Καμίνης τους έκλεισε το δρόμο:«Είναι παράνομο, δεν θα αφήσω να γίνει»

Ένταση στο Σύνταγμα από τα μέλη της Χρυσής Αυγής για το «συσσίτιο μόνο για Έλληνες»

Ένταση υπάρχει αυτή την ώρα στο Σύνταγμα ανάμεσα σε μια ομάδα 30 ατόμων μελών της Χρυσής Αυγής και σε άνδρες της αστυνομίας, αφού πριν από λίγο έφτασε στο σημείο ένα φορτηγό δικό τους με τρόφιμα που θα μοιραζόντουσαν μόνο σε Έλληνες εν όψει Πάσχα.

Παρά τις προειδοποιήσεις του δημάρχου Γ. Καμίνη ότι δεν θα επιτρέψει το συσσίτιο, που το χαρακτήρισε «συσσίτιο μίσους», νωρίς το πρωί το φορτηγό με τα τρόφιμα έκανε την εμφάνιση του στο Σύνταγμα.

Νωρίτερα είχαν κλείσει η Βασ. Σοφίας και η Αμαλίας για να μην επιτραπεί η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, όμως αυτή την ώρα ανοίγουν σιγά σιγά.

Ωστόσο, ο Γιώργος Καμίνης είχε εκφράσει την αντίθεσή του και μάλιστα είχε γράψει στο Facebook: «Είναι παράνομο, δεν θα αφήσω να γίνει. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη και πλήττουν βίαια την προσπάθεια για ανάταξη της χώρας και της Αθήνας ειδικότερα, καθώς στέλνουν στην κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ένα διπλά εσφαλμένο μήνυμα: ότι στην πρωτεύουσα της χώρας επικρατεί μια γενικευμένη κατάσταση εξαθλίωσης, η οποία μπορεί μάλιστα να αντιμετωπιστεί με δράσεις ρατσιστικής και ξενόφοβης ελεημοσύνης», έγραψε ο δήμαρχος, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή «παράνομη», «αυθαίρετη».

«Καθιστούμε απολύτως σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι ο Δήμος Αθηναίων θεωρεί τη σχεδιαζόμενη αυριανή συνάθροιση αυθαίρετη και παράνομη και θα κάνει ό, τι επιβάλλεται προκειμένου αυτή να μην πραγματοποιηθεί», έγραψε.

Η Χρυσή Αυγή απάντησε με ανακοίνωσή της ότι «στην Ελλάδα έχουμε ακόμη δημοκρατία και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι δεν μπορεί κανείς να μας το στερήσει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top