Απαλλάσσονται από τις ασφαλιστικές εισφορές μηχανικοί και δικηγόροι - Δείτε τις πρoϋποθέσεις

Το μέτρο αφορά εκατό χιλιάδες εργαζόμενους

Απαλλάσσονται από τις ασφαλιστικές εισφορές μηχανικοί και δικηγόροι με μηδενικό εισόδημα. Το μέτρο αφορά εκατό χιλιάδες εργαζόμενους και βρίσκεται στο συρτάρι της υπουργού Εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι δικηγόροι και μηχανικοί εντοπίστηκαν από τον ΕΦΚΑ με μηδενικό εισόδημα την προηγούμενη φορολογική περίοδο, με αναδρομική ισχύ από 1/1/17, θα απαλλάσσονται από τη μηνιαία ασφαλιστική εισφορά, που σήμερα είναι 157 ευρώ.

Η διάταξη αυτή αφορά τους μη μισθωτούς μηχανικούς, που ανέρχονται περίπου στους 68.000, σύμφωνα με το μητρώο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ενώ αντίστοιχα οι δικηγόροι που υπάγονται στην ίδια κατηγορία υπολογίζονται περίπου σε 42.000.

Την ίδια ώρα, ο διοικητής του ΕΦΚΑ προειδοποιεί ότι οι έλεγχοι για εισφοροδιαφυγή συνεχίζονται ενώ δεν παύουν να εκπλήσσουν περιπτώσεις που λαμβάνουν συντάξεις γονέων για χρόνια μετά το θάνατό τους.

Κατά τους ελέγχους, οι αρχές έπεσαν πάνω σε εργαζόμενο που δήλωνε ασθένεια και έπαιρνε τα χρήματα από τον ΕΟΠΠΥ, ενώ παράλληλα δούλευε κανονικά και πληρωνόταν από τον εργοδότη του.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top