Τελευταία ευκαιρία σήμερα για όσους έχουν ανασφάλιστα οχήματα

Η ΑΑΔΕ θα κάνει έναν τελευταία έλεγχο πριν τα πρόστιμα

Τελευταία ευκαιρία σήμερα για τα ανασφάλιστα

Μια τελευταία ευκαιρία  θα έχουν σήμερα όσοι δεν έχουν ασφαλίσει το αυτοκίνητό τους.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα ζητήσει πιθανότατα αύριο, Τρίτη 8 Μαΐου, από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών τα τελικά στοιχεία για τα ασφαλισμένα οχήματα.

Ήδη, είχε υπάρξει μια πρώτη ηλεκτρονική διασταύρωση στα τέλη Απριλίου, η οποία είχε δείξει περίπου 385.000 ανασφάλιστα ΙΧ αυτοκίνητα και δίκυκλα, πολλά εκ των οποίων στην περιφέρεια. Υπενθυμίζεται ότι πριν από έναν χρόνο η διασταύρωση είχε δείξει περίπου 1 εκατομμύριο ανασφάλιστα. Κάτι που δείχνει ότι η απειλή των ελέγχων και των προστίμων, επανέφερε χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ στον δρόμο της νομιμότητας.

Όσοι δεν φρόντισαν την εβδομάδα που πέρασε να ασφαλίσουν τα οχήματά τους και δεν σπεύσουν να το κάνουν σήμερα, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα.

Τα «ραβασάκια» αυτά κάθε άλλο παρά… ραβασάκια θα είναι καθώς θα περαστούν απευθείας στο Taxisnet. Που σημαίνει πως κανείς δεν θα μπορέσει να αποφύγει την πληρωμή του, ακόμη κι αν ασφαλίσει το όχημα λίγες ώρες μετά την αποστολή του προστίμου από την ΑΑΔΕ.

Τα πρόστιμα που θα επιβληθούν

  • Για δίκυκλα μέχρι 250 κυβικά εκατοστά: 100 ευρώ.
  • Για δίκυκλα και αυτοκίνητα από 250 ως 1.000 κυβικά εκατοστά: 200 ευρώ.
  • Για δίκυκλα και αυτοκίνητα πάνω από 1.000 κυβικά εκατοστά: 250 ευρώ.
Η ταλαιπωρία όσων είχαν πέσει θύμα κλοπής

Ανάμεσα σε αυτούς τους περίπου 385.000, είναι και μερικές χιλιάδες φορολογούμενοι που δικαίως δεν έχουν ασφαλίσει το όχημά τους, γιατί… δεν το έχουν πια.

Πρόκειται για φορολογούμενους που είχαν πέσει θύμα κλοπής ή τρομοκρατικής ενέργειας ή είχαν αποσύρει τα οχήματά τους, αλλά αμέλησαν να προβούν στη διαγραφή τους από το μητρώο του υπουργείου Συγκοινωνιών.

Εκτιμήσεις της εφορίας κάνουν λόγο για 3.000, ωστόσο στην αγορά μιλούν για τουλάχιστον διπλάσιο νούμερο.

Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα πρέπει να σπεύσουν έστω και τώρα να πράξουν τα δέοντα γιατί αλλιώς θα επιβαρυνθούν αδίκως με πρόστιμα. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top