Μέτωπο με τη δικαιοσύνη αλλά και την εκκλησία άνοιξε ξανά η κυβέρνηση

Αφορμή στάθηκε η απόφαση του ΣτΕ να δικαιώσει πλήρως τον Μητροπολίτη Σεραφείμ έναντι του Νίκου Φίλη στην κόντρα τους για το βιβλίο θρησκευτικών

Μέτωπο με τη δικαιοσύνη αλλά και την εκκλησία άνοιξε εκ νέου η κυβέρνηση. Αφορμή η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να δικαιώσει πλήρως τον Μητροπολίτη Σεραφείμ έναντι του Νίκου Φίλη στην κόντρα για το βιβλίο των θρησκευτικών.

Στο φάκελο του μαθήματος των θρησκευτικών της Γ δημοτικού τα 8χρονα παιδιά διδάσκονται μεταξύ άλλων για την εβραίικη πρωτοχρονιά που ονομάζεται «Ρος Ασανά» αλλά και το τέλος του Ραμαζανιού των Μουσουλμάνων το «Ιντ αλ Φιτρ» .

 

Διαβάστε επίσης:  Διχάζει κυβέρνηση και Εκκλησία το μάθημα των θρησκευτικών

Μαθαίνουν επίσης τα σύμβολα και τα ονόματα των θεών τους ...Το άστρο του Δαυίδ και το αραβούργημα με το όνομα  του Αλλάχ.

«Πιστεύω ότι η θρησκεία μας είναι αυτή όχι να μιλάμε για άλλες» τόνισε ένας μαθητής.

 Ιερός πόλεμος για τα θρησκευτικά

Αυτό το βιβλίο είναι προϊόν  συμβιβασμού ανάμεσα στην εκκλησία και τον νυν υπουργό παιδιάς Κώστα Γάβρογλου . Ωστόσο το συμβούλιο της επικράτειας δικαίωσε Ιεράρχες και γονείς που είχαν προσφύγει εναντίον του βιβλίου των θρησκευτικών επί υπουργίας Νίκου Φίλη .

Το αρχικό σχέδιο του Νίκου Φίλη για τα θρησκευτικά που κρίθηκε αντισυνταγματικό  ήθελε οι  υπόλοιπες θρησκείες να διδάσκονται σχεδόν ισοδύναμα με τον χριστιανισμό .

Ο πρώην υπουργός παιδείας δήλωσε μέσα από τα κανάλι της Βουλής πως: «Είναι σκοταδισμός , μεσαίωνας και αναχρονισμός. Μετατρέπει τον εαυτό του σε ένα όργανο που δογματίζει».

Ιερώνυμος : «Σεβόμαστε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης» – Σεραφείμ: «Υβρίζουν όσοι δεν θέλουν το σύνταγμα της χώρας»

 

«Όσοι δεν θέλουν το σύνταγμα της χώρας και το συνταγματικό μας πολίτευμα νομίζω ότι καταφεύγουν σε ύβρις που δεν τιμούν τους ίδιους» τόνισε σε δηλώσεις του ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ .

Ασχολίαστο το θέμα των θρησκευτικών δεν άφησε ούτε  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος περνώντας το δικό του μήνυμα μέσα από το ραδιόφωνο της εκκλησίας της Ελλάδας λέγοντας: «Σεβόμαστε πάντα τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Αυτό το θέμα έχει μία συνέχεια. Έχουμε συμφωνήσει με το υπουργείο η Εκκλησία και η Πολιτεία να συνεχίσουν την συνεργασία τους, ώστε αυτό που θα βγει στο τέλος να γίνει βιβλίο».

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top