Handelsblatt: Ανησυχία προκαλούν στις ελληνικές τράπεζες τα προγραμματισμένα «τεστ αντοχής»

«Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει το αργότερο τον ερχόμενο Μάιο, όταν η ΕΚΤ παρουσιάσει τα αποτελέσματα" σημειώνει η εφημερίδα

Handelsblatt:Σε εξεταστικό άγχος οι ελληνικές τράπεζες

Σε εξεταστικό άγχος βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες, σημειώνει σε σημερινό της δημοσίευμα η Handelsblatt, αναφερόμενη στην «ανησυχία» που προκαλούν τα προγραμματισμένα «τεστ αντοχής».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο δείκτης των τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκανε βουτιά 22,4% τον Σεπτέμβριο, όταν το ΔΝΤ ζήτησε να ελεγχθεί εκτάκτως η ποιότητα του ενεργητικού τους (AQR).

«Το αίτημα του Ταμείου δεν βρίσκεται πια στο τραπέζι. Αντ΄ αυτού τον Φεβρουάριο η ΕΚΤ θα πραγματοποιήσει, νωρίτερα από ότι είχε προγραμματιστεί, ένα "τεστ αντοχής" των ελληνικών τραπεζών. (…)» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, «οι ελληνικές τράπεζες απορρίπτουν κάθε έκφραση αμφιβολίας για την οικονομική σταθερότητά τους. Ακόμα και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας αποκλείει μια περαιτέρω ανακεφαλαιοπόηση των συστημικών τραπεζών» συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Μέλος διοικητικού συμβουλίου ελληνικής τράπεζας χαρακτηρίζει "δηλητήριο" κάθε συζήτηση για ενδεχόμενες κεφαλαιακές ανάγκες. Εκτιμά ότι το πρωτεύον τόσο για τις τράπεζες όσο και την ελληνική οικονομία είναι να "αποκατασταθεί η χαμένη εμπιστοσύνη". Σε αυτό μπορεί να συμβάλλει και η κυβέρνηση ολοκληρώνοντας εμπρόθεσμα το πρόγραμμα προσαρμογής μέχρι τον Αύγουστο του 2018» γράφει η Handelsblatt καικαταλήγει:

«Το τραπεζικό τοπίο πάντως θα ξεκαθαρίσει το αργότερο τον ερχόμενο Μάιο, όταν η ΕΚΤ παρουσιάσει τα αποτελέσματα του "τεστ αντοχής"».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top